Comunitat Valenciana

El xef valencià Carlos Medina, Premi Excel·lències amb una safata que estimula l'alimentació

  • L'objectiu és fer fàcil l'hora de menjar i ajudar que el xiquet es familiaritze amb nous aliments.
  • Segons els autors, ajuda a potenciar les habilitats cognitives mitjançant interaccions visuals i auditives.
  • L'entrega del guardó, concedit per Grup Excel·lències, tindrà lloc dimecres que ve a les 17.00 hores en Fitur.
El chef Carlos Medina, premiado por su bandeja interactiva
El chef Carlos Medina, premiado por su bandeja interactiva
DROIDE COMUNIDAD
El chef Carlos Medina, premiado por su bandeja interactiva

El xef valencià Carlos Medina, bregat a les cuines del Bulli, Martín Berasategui i André, ha guanyat al costat del seu equip d'emprenedors el premi Excel·lències Gurmet amb una safata interactiva que estimula l'alimentació dels xiquets.

El projecte 'Smart Tray for Kids' és una safata interactiva que estimula l'alimentació dels xiquets des dels sis mesos. L'objectiu és fer fàcil l'hora de menjar i ajudar que el xiquet es familiaritze amb nous aliments, segons ha informat l'equip guanyador del guardó en un comunicat.

La #SmartTray intenta actuar sobre les àrees sensorials i sensitives dels més xicotets, amb l'objectiu d'educar-los perquè adquirisquen hàbits de vida saludables i aprenguen a alimentar-se correctament.

L'equip valencià encarregat del desenvolupament de la #SmartTray està compost per cuiners, enginyers, dissenyadors, psicòlegs i pedagogs. Són ells els que desenvolupen els menús interactius amb realitat augmentada per a afavorir els hàbits alimentaris i els aporten els valors nutricionals adequats a les diferents etapes del seu desenvolupament.

Este invent ajuda a potenciar les habilitats cognitives mitjançant interaccions visuals i auditives, que concentren l'atenció a l'acte de menjar, el que contribueix a millorar l'experiència dels més menuts inculcant-los l'interès per la menjada. A més, crea vincles i genera un clima favorable en què tota la família puga gaudir del moment de menjar.

Ara mateix l'equip busca finançament per a poder fer realitat este prototip i comercialitzar-lo tot i que no descarten imprimir-ho en el seu propi espai-taller de València.

Premis Excel·lències

Els Premis Excel·lències es van crear l'any 2005 pel grup de comunicació Grup Excel·lències, amb l'objectiu de fomentar l'excel·lència en diferents àmbits, tots ells relacionats amb el turisme i la cultura. Des d'aleshores s'han convertit en un referent per a tots aquells que estan involucrats en este important sector i desenvolupen la seua activitat sempre amb la meta d'aconseguir ser excel·lents.

Des de fa tres anys, a més dels Premis Excel·lències Turístiques, s'entreguen els Premis Excel·lències Gurmet i Premi Silvia Zorzanello in memoriam, com a homenatge a la tasca de tota una vida feta al Brasil per Silvia Zorzanello.

A més en esta edició, s'atorgarà per segona vegada el Premi Ramón Álvarez, en reconeixement als seus èxits i aportacions a la indústria del turisme. L'entrega de guardons tindrà lloc dimecres que ve a les 17.00 hores en Fitur.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento