Comunitat Valenciana

Fiscalia demana 4 anys de presó per a l'exgerent d'Avialsa acusat d'espiar correus i l'ordinador del seu cap

  • La Fiscalia de València sol·licita una pena de quatre anys de presó per a Francisco Alandí, exgerent d'Avialsa, acusat d'espiar correus electrònics i l'ordinador del seu llavors cap, Vicente Huerta. El fiscal atribuïx a Alandí un delicte continuat de descobriment de secrets informàtics i també li reclama el pagament d'una multa de 9.450 euros.
Ciudad de la Justicia de Valencia
Ciudad de la Justicia de Valencia
EUROPA PRESS
Ciudad de la Justicia de Valencia

Alandí va ser qui va destapar la causa oberta contra l'exdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana i exconseller de Governació i Justícia Serafín Castellano; Vicente Huerta i una altra desena de persones més per presumpta malversació, prevaricació i blanqueig, en relació amb suposada contractació irregular per a l'extinció d'incendis, entre d'altres temes.

Paral·lelament, Vicente Huerta també va denunciar prèviament Alandí -qui va estar en Avialsa entre gener de 1996 i novembre de 2012- per suposada estafa.

Sobre la causa de revelació de secrets, a més de Alandí, també està acusada una persona que va ser contractada per este com a responsable d'informàtica del Grup d'empreses Empresarial Avialsa S.A. i després va passar a ser nomenat responsable d'R+D de l'entitat. Per a ell, el fiscal reclama quatre anys i mig de presó per un delicte continuat de descobriment de secrets informàtics.

Segons consta en el relat provisional del ministeri públic, entre els anys 2011 i 2012, els dos acusats -Alandí i l'informàtic- van sotmetre a una "estreta vigilància" l'actuació professional i vida personal de Vicente Huerta.

Així, l'informàtic, bé a 'motu propi' o a petició d'Alandí, mitjançant les corresponents eines d'accés remot o bé físicament al mateix, va accedir "d'una manera reiterada" a la informació que obrava a l'ordinador personal que Huerta utilitzava a les dependències de l'empresa sense el seu coneixement ni consentiment. La intenció era "conèixer els extrems relatius a la seua vida privada que allà es trobaren".

Així, per exemple, -sempre segons el mateix relat acusador-, el juliol de 2011 Alandí va demanar a l'informàtic que accedira al correu electrònic de Huerta i descobrira si hi havia adquirit uns bitllets d'avió, per a qui i el destí.

Altres vegades també Alandí li va requerir que buscara informació relativa com més viatges -a Madrid o a Roma, entre d'altres- o sobre la visita a un castell. "Eren rutes de senderisme i mountain bike amb parelles i coses destacables per veure", li va contestar l'informàtic esta vegada.

A més, Alandí va arribar a demanar a l'altre acusat que aprofitant que Huera estava de viatge, realitzara una còpia dels correus electrònics d'este. Després li va sol·licitar que "millor" fera una còpia de seguretat de tot el disc dur en un disc extraïble per a després veure'l a casa tranquil·lament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento