Comunitat Valenciana

La xiqueta apunyalada pel seu pare a Benifaió vivia amb la mare a la presó de dilluns a divendres

  • La xiqueta de tres anys apunyalada pel seu pare en un habitatge de la població de Benifaió (València) vivia amb la mare de dilluns a divendres a la presó de Picassent, on la dona complix condemna després d'haver sigut detinguda el 2005 per formar part d'un comando operatiu d'ETA. La menor es troba ingressada en la UCI Pediàtrica de La Fe, estable dins de la gravetat.

Així ho ha assegurat en atenció als mitjans el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, qui ha apuntat que si bé desconeix el mòbil de l'agressió, un familiar apunta a "motius en relació amb la custòdia de la xiqueta". En tot cas, Moragues ha afirmat que, com a delegat, no pot entrar en esta qüestió.

Segons han informat a Europa Press fonts pròximes la investigació, la mare és Sara Majarenas, condemnada a 13 anys i deu mesos de presó per ser membre del 'comando Levante' d'ETA. Fonts de la Delegació del Govern han explicat que el detingut té antecedents per delictes contra la salut pública però no per violència de gènere.

Els fets van passar este diumenge al matí quan un home de nacionalitat etíop es va presentar en el reforç de la Policia Local de Benifaió, on va confessat que havia matat la seua filla, segons ha relatat Moragues. Els agents municipals es van posar en contacte amb la Guàrdia Civil, els efectius de la qual es van presentar en el domicili, on van tocar al timbre sense obtindre resposta.

Per a poder accedir a l'interior, van haver de fer un forat "gran" a la porta. En l'habitatge van trobar la menuda, de tres anys, amb ferides d'arma blanca en el tòrax, que li havia produït una perforació de pulmó; a l'esquena i a la mà esquerra. La menor va ser traslladada en primer lloc a l'Hospital de La Ribera, des d'on se la va remetre a la UCI Pediàtrica de La Fe, on està ingressada estable dins de la gravetat.

El pare va quedar detingut en espera de passar este dimarts a disposició del jutjat d'instrucció número u de Carlet com a presumpte autor d'un delicte d'intent d'homicidi. Per part seua, la mare està complint condemna a la presó de Picassent per haver sigut sentenciada per l'Audiència Nacional per pertinença a ETA, segons ha relatat el delegat, qui ha confirmat que la dona està detinguda des de 2005.

Segons Moragues, la xiqueta estava a la presó a Picassent amb la mare de dilluns a divendres, en un règim especial on les preses és possible que tinguen als seus fills amb elles fins que complisquen determinada edat, i "alguns caps de setmana" se n'anava amb el pare al domicili d'este.

TUTELA

Després de preguntar-li per qui assumirà la tutela de la menor a partir d'este moment, Moragues ha subratllat que en estos casos, la competència correspon a la Generalitat en col·laboració amb Fiscalia de Menors. Precisament, el Govern valencià ha anunciat que assumirà la tutela de la menuda i que estudiarà "quin recurs d'acolliment és el més adequat" per a ella, han informat des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

La mare, Sara Majarenas, va ser detinguda a València en febrer del 2005 en una pensió juntament amb el seu company Mikel Orbegozo, també condemnat. En aquell moment disposaven d'"informació molt elaborada" sobre un guàrdia civil, un coronel mèdic i el cap de la comissaria del Cos Nacional de Policia a Mislata (València).

També tenien dades sobre edificis oficials i llistats de polítics i alcaldes de la Comunitat Valenciana, Múrcia, Andalusia, Catalunya i Aragó, inclosa la candidatura del PSC a Tarragona i la d'ERC en Hospitalet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento