Comunitat Valenciana

Un llibre ret homenatge a la creació "tendra i compromesa" d'Ovidi Montllor

  • El Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València (UV) comença la programació d'enguany amb la presentació del llibre 'Ovidi Montllor. La paraula tendra i compromesa' (1942-1995)' (Saó).

La presentació es celebrarà el dilluns 16 de gener al centre Cultural La Nau, i tindrà les intervencions de l'editor Emili J. Marín i els músics Paco Muñoz i Rafa Xambó, que també intervenen en el llibre.

El volum està estructurat en tres parts. La primera se centra a Alcoi perquè és el poble en el qual va nàixer el cantautor i tot i que, si bé era "un alcoià atípic", segons apunta en el pròleg Emili J. Marín mentre que havia algunes tradicions com els Moros i Cristians que no compartia, en les cançons d'Ovidi estaven presents tant les situacions com els personatges d'Alcoi.

La segona part del llibre tracta del personatge: de la seua infància, de la seua família, de la marxa a Barcelona, de les dones que van formar part de la seua vida, de la seua implicació al teatre o en el cinema més enllà de la música, dels seus recitals a l'Olympia de París, i de la malaltia que va acabar amb la seua vida. També s'analitzen les seues cançons i hi ha reflexions sobre la seua poesia.

La tercera part del llibre intenta definir l'aspecte que més ha definit a Ovidi, la cançó i intenta explicar la seua presència en la Nova Cançó valenciana actual a través dels textos de l'escriptora i periodista Isabel-Clara Simó, del músic i sociòleg Rafa Xambó, del cantant Vicent Torrent i del propi editor.

Editat per Emili J Marín, el llibre inclou textos dels músics Paco Múñoz i Toti Soler, en condició d'amics de Ovidi, de l'escriptor Alfons Cervera, del crític de cinema José Luis Barrera i de María Ricós.

L'homenatge a Ovidi conclou amb un apèndix dels treballs artístics realitzats pel cantant alcoià (discografia, cinema, televisió, teatre, llibres i muntatges poètics), la cronologia de la seua vida i un annex de les fotografies de la seua vida.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento