Detinguts un narcotraficant i l'autor d'un homicidi a Alacant fa nou anys

Detinguts un narcotraficant i l'autor d'un homicidi a Alacant fa nou anys

Detinguts un narcotraficant i l'autor d'un homicidi a Alacant fa nou anys
Detinguts un narcotraficant i l'autor d'un homicidi a Alacant fa nou anys (OPC)
Ampliar
  • La Guàrdia Civil ha detingut a França i Macedònia dos "perillosos delinqüents" acusats d'un delicte de tràfic de drogues i d'un homicidi a Alacant fa nou anys. Tots dos es trobaven fugats en estos països després de fugir de la justícia espanyola i un d'ells també actuava a la província de Múrcia.

En un nota de premsa, l'Institut Armat ha informat del desenvolupament de les operacions 'Vélez' i 'Revenant', que s'han resolt gràcies a l'intercanvi d'informació amb la Policia Nacional Francesa, la Policia de Macedònia i l'Oficina Central Nacional d'Interpol, el que ha augmentat l'efectivitat en la captura.

En l'operació 'Vélez' s'ha detingut a N.V.H., ciutadà colombià de 45 anys al qual es buscava des de feia quatre anys per diversos jutjats espanyols a causa de delictes de tràfic de drogues, i amb una ordre de recerca internacional dictada pel Jutjat d'Oriola.

El detingut pertanyia a una organització criminal desarticulada per la Guàrdia Civil als finals de la dècada passada, que actuava a les províncies d'Alacant i Múrcia. N.V.H. va fugir d'Espanya per a evitar ser condemnat per estos fets, emetent-se ordres de recerca, detenció i extradició.

Els investigadors van descobrir recents indicis de la seua presència a França, i després de setmanes de vigilàncies i intercanvi d'informació entre agents de la Guàrdia Civil i membres de la Unitat Central d'Investigació Antidroga de la policia Francesa, es va poder localitzar i detindre el colombià, que va ser posat a disposició de la Justícia.

AUTOR D'UN HOMICIDI I UNA AGRESSIÓ

D'altra banda, en l'operació 'Revenant' s'ha detingut a L.D., un ciutadà serbi de 30 anys acusat per la justícia espanyola de ser l'autor, nou anys enrere, d'un homicidi amb arma blanca d'un ciutadà indi i una agressió al germà de la víctima quan tractava de defensar-lo.

El detingut comptava amb multitud d'antecedents delictius i era un experimentat criminal, membre d'una de les bandes organitzades més importants, composta per ciutadans de l'antiga Iugoslàvia. La seua localització ha sigut difícil perquè el detingut ha usat fins a quatre identitats falses.

Gràcies a la cooperació entre la Guàrdia Civil i l'Oficina Central Nacional d'Interpol a Espanya es va detectar la mobilitat de L.D. per diversos països europeus. El jutjat espanyol que va dirigir la investigació de l'homicidi anys enrere va emetre llavors peticions a Suïssa, Alemanya, Albània i Macedònia sol·licitant col·laboració per a la seua detenció.

Després de diversos mesos d'investigacions, el fugitiu ha sigut localitzat i detingut a Skopje, la capital de Macedònia, quan es trobava fent tràmits per a l'obtenció d'un visat amb una nova identitat falsa.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2931842/0/detinguts-narcotraficant-lautor-dun-homicidi-alacant-fa-nou-anys/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios