Comunitat Valenciana

Detinguts un narcotraficant i l'autor d'un homicidi a Alacant fa nou anys

  • La Guàrdia Civil ha detingut a França i Macedònia dos "perillosos delinqüents" acusats d'un delicte de tràfic de drogues i d'un homicidi a Alacant fa nou anys. Tots dos es trobaven fugats en estos països després de fugir de la justícia espanyola i un d'ells també actuava a la província de Múrcia.
Guardia Civil custodia a uno de los detenidos
Guardia Civil custodia a uno de los detenidos
OPC
Guardia Civil custodia a uno de los detenidos

En un nota de premsa, l'Institut Armat ha informat del desenvolupament de les operacions 'Vélez' i 'Revenant', que s'han resolt gràcies a l'intercanvi d'informació amb la Policia Nacional Francesa, la Policia de Macedònia i l'Oficina Central Nacional d'Interpol, el que ha augmentat l'efectivitat en la captura.

En l'operació 'Vélez' s'ha detingut a N.V.H., ciutadà colombià de 45 anys al qual es buscava des de feia quatre anys per diversos jutjats espanyols a causa de delictes de tràfic de drogues, i amb una ordre de recerca internacional dictada pel Jutjat d'Oriola.

El detingut pertanyia a una organització criminal desarticulada per la Guàrdia Civil als finals de la dècada passada, que actuava a les províncies d'Alacant i Múrcia. N.V.H. va fugir d'Espanya per a evitar ser condemnat per estos fets, emetent-se ordres de recerca, detenció i extradició.

Els investigadors van descobrir recents indicis de la seua presència a França, i després de setmanes de vigilàncies i intercanvi d'informació entre agents de la Guàrdia Civil i membres de la Unitat Central d'Investigació Antidroga de la policia Francesa, es va poder localitzar i detindre el colombià, que va ser posat a disposició de la Justícia.

AUTOR D'UN HOMICIDI I UNA AGRESSIÓ

D'altra banda, en l'operació 'Revenant' s'ha detingut a L.D., un ciutadà serbi de 30 anys acusat per la justícia espanyola de ser l'autor, nou anys enrere, d'un homicidi amb arma blanca d'un ciutadà indi i una agressió al germà de la víctima quan tractava de defensar-lo.

El detingut comptava amb multitud d'antecedents delictius i era un experimentat criminal, membre d'una de les bandes organitzades més importants, composta per ciutadans de l'antiga Iugoslàvia. La seua localització ha sigut difícil perquè el detingut ha usat fins a quatre identitats falses.

Gràcies a la cooperació entre la Guàrdia Civil i l'Oficina Central Nacional d'Interpol a Espanya es va detectar la mobilitat de L.D. per diversos països europeus. El jutjat espanyol que va dirigir la investigació de l'homicidi anys enrere va emetre llavors peticions a Suïssa, Alemanya, Albània i Macedònia sol·licitant col·laboració per a la seua detenció.

Després de diversos mesos d'investigacions, el fugitiu ha sigut localitzat i detingut a Skopje, la capital de Macedònia, quan es trobava fent tràmits per a l'obtenció d'un visat amb una nova identitat falsa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento