Comunitat Valenciana

Ford eliminarà el maig un torn a la planta de motors i negociarà la recol·locació dels afectats

  • Segons UGT era una decisió esperada, donat que Jaguar Land Rover començarà a produir les seues peces i no renovarà contracte amb Ford.
  • Esta situació es produirà al voltant d'un any, tenint en compte que està previst el llançament del nou motor Maverick, amb una inversió de 100 milions.
  • Direcció i sindicats obriran un procés de negociació l'abril per a buscar una solució per als 140 treballadors afectats per la reducció a un únic torn.
Planta de Ford en Almussafes (València).
Planta de Ford en Almussafes (València).
FORD
Planta de Ford en Almussafes (València).

La factoria de Ford a Almussafes (València) suprimirà un torn de treball a la planta de motors en el mes de maig després de l'expiració del contracte amb Jaguar Land Rover. Per esta raó, direcció i sindicats de la planta obriran un procés de negociació l'abril per a buscar una solució per als 140 treballadors afectats per la reducció a un únic torn.

Així ho ha indicat en declaracions a Europa Press, el representant d'UGT en Ford, Carlos Faubel, qui ha manifestat que esta notícia no suposa "cap sorpresa" per als treballadors perquè era "una cosa" que tenien prevista.

Segons ha explicat, l'eliminació d'este torn respon que Jaguar Land Rover, una de les principals companyies a les quals la planta d'Almussafes fabricava motors, començarà a produir les seues pròpies peces, pel que no renovarà el contracte amb Ford que expira el pròxim 1 de juny.

D'esta manera, es preveu una baixada important en la producció de la fàbrica, ha explicat Faubel, qui ha precisat que esta situació es produirà al voltant d'un any, tenint en compte que està previst el llançament del nou motor Maverick, després de la inversió de la companyia de 100 milions, el que suposarà la "recuperació de la feina".

"La nostra preocupació és veure quines solucions som capaços d'arribar perquè això no supose un impacte i no genere bastant inestabilitat en la feina de la fàbrica", ha puntualitzat Faubel.

Per esta raó, ha assegurat que obriran l'abril un procés de diàleg amb la direcció de Ford per a veure que alternativa es poden explorar a fi que la plantilla afectada per l'eliminació del torn en motors "es recol·loque en altres plantes i això no obligue a minvar la feina".

El representant d'UGT en la factoria s'ha mostrat confiat a arribar a solucions que siguen "factibles per a tots". Tot i això, encara veu "prompte" parlar de mesures concretes. "Estos mesos anem a treballar en això per a ser capaços de trobar esta solució que valga per a mantindre el màxim de feina possible", ha tancat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento