Comunitat Valenciana

Puig, Oltra i Montiel signaran el dimecres l'ampliació de l'Acord del Botànic

  • Manolo Mata (PSPV) ha dit estar "súper content" i ha destacat que el Consell "està invertint en polítiques socials i millorant la vida de la gent".
  • Antonio Montiel (Podem) considera que a l'Executiu valencià "li falta trobar la velocitat adequada per al desenvolupament dels compromisos".
  • Isabel Bonig (PPCV), per la seua banda, considera que  al seu partit li dóna "exactament igual" el que ella denomina 'Acord del Titanic'.
Firma del Acord del Botànic
Firma del Acord del Botànic
COMPROMÍS
Firma del Acord del Botànic

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, i el secretari general de Podem en la Comunitat Valenciana i síndic en les Corts, Antonio Montiel, firmaran dimecres que ve l'ampliació de l'Acord del Botànic.

Així ho han anunciat en les rodes de premsa posteriors a la Junta de Portaveus de les Corts Valencianes els síndics de Podem, Antonio Montiel, del PSPV, Manolo Mata, i de Compromís, Fran Ferri, que han valorat que s'hagen complit els compromisos pactats i, per tant, se'n vaja a introduir altres nous en l'ampliació que es formalitzarà dimecres que ve al jardí Botànic de València.

Tot i això, Montiel considera que a l'Executiu valencià "li falta trobar la velocitat adequada per al desenvolupament dels compromisos". En aquesta línia, ha destacat que fins ara hi ha hagut una "certa sequera" en la presa de decisions del Consell, així com certes "inèrcies del passat".

Segons la seua opinió, "el Govern té una oportunitat molt gran en aquests primers mesos de l'any per a donar una empenta a la seua gestió", i ha manifestat que 2017 ha de ser "l'any decisiu de la legislatura", en què cal fer "una reflexió del futur que volem per a la Comunitat Valenciana".

Sobre aquesta qüestió, el portaveu de Podem considera que han de posar les "llums llargues" per a "dibuixar l'horitzó", però ha posat èmfasi que no cal fer "mirant les eleccions de 2019", sinó "parlant de la Comunitat Valenciana de 2020".

Des del grup socialista, Manolo Mata ha dit estar "súper content" per "com va el treball amb Podem i Compromís", i ha destacat que el Consell "està invertint en polítiques socials i millorant la vida de la gent".

Alhora, Fran Ferri, de Compromís, ha qualificat de "molt bona notícia" la firma de l'ampliació del pacte, ja que "si s'amplia és perquè el que fins a ara havia s'ha portat a terme o estiga en procés".

Per la seua banda, la presidenta del PPCV i síndica en les Corts, Isabel Bonig, ha dit que al seu partit li dóna "exactament igual" el que ella denomina 'Acord del Titanic'. Ha indicat que es tracta d'"un acord polític entre ells", que tot i que és "un acord de perdedors" és "legítim", però ha subratllat que "a la gent al carrer li dóna exactament igual". "És paper mullat", ha afegit.

"Menys fotos i més treball"

Bonig, que creu que amb l'Acord del Botànic fan "postureig", ha ressaltat que el Consell ha de "començar a treballar" i ha reclamat "menys fotos i més treball". En aquesta línia, ha manifestat que "hi ha un problema principal per als valencians que s'anomena feina".

A més, "en Sanitat no sabem què se'n va a fer amb les concessions sanitàries; no sabem si se'n va a respectar el dret dels pares a elegir lliurement el tipus de centre educatiu i la llengua en la qual han d'estudiar els seus fills", ni tampoc "què va a passar amb els reptes del turisme o amb la dependència".

Manolo Mata ha replicat a Bonig que "el PP no ha assumit que està en l'oposició", i ha acusat aquest grup parlamentari de "posar pedres en tots els camins".

Des de Ciutadans (C's), el seu portaveu, Alexis Marí, ha indicat que no té "molta fe en aquestes coses", perquè "aquest tipus d'acords tripartits ja sabem com han anat en altres territoris". En qualsevol cas, ha dit que desconeix "el grau de compromís o de compliment" d'este pacte i ha preguntat al Consell si esta vegada "va a incloure la paraula feina" a l'acord, ja que "és el que més preocupa als ciutadans de la Comunitat".

Romeu

D'altra banda, i sobre la incorporació del vicesecretari i portaveu del PSPV, Francesc Romeu, al capdavant de la Direcció de Clients i Accessibilitat de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Montiel ha respost: "No em sembla una forma idònia per al nomenament de personal directiu en empreses públiques".

Isabel Bonig, per part seua, ha criticat l'"enxufisme" i ha dit que si una cosa així "ho arriba a fer el PP, imagine quin Nadal hauríem passat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento