Comunitat Valenciana

PSPV, Compromís i Podem plantegen proposar candidates dones per al TC per a "anar feminitzant" este tribunal

  • El grup socialista, Compromís i Podem en les Corts Valencianes plantegen nomenar candidates dones per a la renovació del Tribunal Constitucional (TC), amb l'objectiu d'"anar feminitzant" este òrgan i avançar cap a l'equilibro entre hòmens i dones en la seua composició.
Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional
EUROPA PRESS
Tribunal Constitucional

El portaveu del PSPV en les Corts, Manolo Mata, ha explicat en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus que van a començar les converses amb la resta de grups parlamentaris per a aconseguir que el TC siga "molt més femení", així com per a "fer un esforç perquè torne a haver valencians, en este cas valencianes, en el Tribunal Constitucional, cosa que no ocorre des que estava Pascual Sala".

Alhora, el síndic de Podem, Antonio Montiel, ha indicat que els grups parlamentaris tenen fins al 23 de gener per a presentar propostes de candidats al TC, i ha dit que "la intenció de Podem és que siguen dones per a anar feminitzant el Tribunal Constitucional".

De la mateixa manera, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha mostrat el suport del seu grup a la iniciativa de diverses organitzacions feministes i del món judicial perquè la pròxima renovació del Tribunal Constitucional permeta avançar cap a l'equilibri entre hòmens i dones en la composició de l'òrgan judicial.

Actualment, el Tribunal Constitucional està compost per nou hòmens i únicament dues dones, que representen el 18% del total.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento