Comunitat Valenciana

José Luis Bayo, candidat a presidir el PPCV, reclama la necessitat d'implantar el sistema d'"un militant, un vot"

  • El candidat a la presidència del PPCV, José Luis Bayo, ha insistit en la necessitat d'un sistema de votació d'"un militant, un vot" per al pròxim congrés regional del partit i ha subratllat que han de ser els afiliats i no els compromissaris els qui, en última instància, escullen al president.
José Luis Bayo anuncia su candidatura a las primarias del PPCV.
José Luis Bayo anuncia su candidatura a las primarias del PPCV.
EUROPA PRESS
José Luis Bayo anuncia su candidatura a las primarias del PPCV.

Bayo ha assegurat en un comunicat que el PPCV "ha de manar la militància i fer sempre el que vullguen els seus militants". Segons la seua opinió, "el sistema de doble volta, en què primer les bases votarien el candidat a president i després ho farien els compromissaris, és un gran avanç en democràcia interna en el PP, però han de ser els afiliats i no els compromissaris els qui escullen el president en última instància".

En esta línia, creu necessari que "s'arbitren procediments" en el pròxim congrés nacional amb l'objectiu que els militants de base "puguen elegir la cúpula del partit de manera directa" i no per mitjà de compromissaris. Bayo ha defensat que el PPCV ha de ser un partit "democràtic i obert, que elegix a la seua direcció per primàries accessibles a tots els militants".

A més, ha apuntat que esta proposta també ha sigut defensada "sempre" per l'actual presidenta regional del partit, Isabel Bonig, "qui va abonar en 2015 tres convencions provincials centrades en els temes de regeneració, per a exigir el sistema d'un militant, un vot" pel que considera que ara no pot "conformar-se" amb el sistema de doble volta "per a assegurar la seua continuïtat com presidenta del PPCV".

Per a Bayo, "el nomenament d'Isabel Bonig al capdavant del PPCV, no es pot quedar en una mera designació i el pròxim congrés regional ha de ser un congrés obert, amb un militant, un vot, per a així disposar d'un nombre d'actius encara més per ser garantia i substrat impulsor de l'activitat de campanya del PPCV per al comicis autonòmics de 2019".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento