Comunitat Valenciana

Turquia.- Dos morts i dos terroristes abatuts en un atemptat al costat d'un tribunal a Esmirna

  • Almenys dues persones han mort i altres set han resultat ferides este dijous per un cotxe bomba que ha esclatat este dijous al costat d'un tribunal a la ciutat d'Esmirna, a l'oest de Turquia, segons ha informat el governador provincial, Erol Ayyildiz, citat pels mitjans

Segons ha precisat, els morts són un policia i un funcionari del tribunal. Entre els set ferits hi ha tres agents. A més, la Policia ha abatut a dos presumptes terroristes durant un tiroteig que s'ha produït després de l'explosió del cotxe bomba i està intentant localitzar un tercer.

El cotxe bomba ha esclatat cap a les 16.00 hores locals al costat d'un lloc policial davant del tribunal, el principal de la província d'Esmirna, a l'entrada usada per jutges i fiscals.

Segons Ayyildiz, els primers indicis apunten que el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) està darrere de l'atac. El PKK és considerat una organització terrorista per Turquia, els Estats Units i la UE.

"Ha esclatat un enfrontament després que els nostres agents intentaren detindre un vehicle en un control policial davant del tribunal de Bayrakli", ha explicat en declaracions a la premsa.

"En este enfrontament, els terroristes han detonat el cotxe bomba mentre intentaven escapar", ha precisat. A més, ha indicat que s'ha desactivat un altre cotxe bomba al lloc dels fets, on la Policia ha confiscat també de dos fusells Kalaixnikov, diverses granades propulsades per coet i huit granades de mà.

El viceprimer ministre Veysi Kaynak ha ressaltat que aparentment els terroristes tenien intenció de cometre un atemptat més, vistes les armes confiscades. "D'acord amb la preparació, les armes, les bombes i la munició incautades, sembla que s'estava planejant una gran atrocitat", ha comentat a la premsa, segons informa Reuters.

Els ferits han sigut traslladats al pròxim hospital universitari Ege, mentre que la policia ha establit controls de seguretat en les principals artèries i entrades d'Esmirna.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento