Comunitat Valenciana

Futbol/Copa.- (Prèvia) Reial Societat i Vila-real traslladen el seu duel de 'Champions' a la Copa

• La Reial Societat i el Vila-real disputen este dimecres l'anada d'uns igualats huitens de final de Copa del Rei, un duel en el qual tots dos traslladaran la lluita que protagonitzen en LaLiga Santander per estar en llocs de Lliga de Campions a una Copa que il·lusiona en els dos bàndols, mentre que Alcorcón i Còrdova protagonitzen un duel de Segona en l'elit amb la voluntat de convertir-se a l'últim supervivent de LaLiga 123.

A Anoeta es veurà el primer assalt d'un dels encreuaments més igualats d'esta Copa del Rei, doncs tant Reial Societat com Vila-real estan portant a terme un llarg pols per a ser considerats com l'equip revelació de la temporada. En LaLiga sumen 29 punts que fan que el Vila-real siga quart i la Reial Societat cinquena, tots dos per damunt d'Atlètic de Madrid o Athletic Club.

Un duel coper al qual els 'txuri urdin' arriben després de desfer-se del Valladolid en la seua estrena en setzens. La victòria en Pucela (1-3) va fer que l'empat a Anoeta (1-1) fora suficient. Per part seua, el Vila-real va guanyar amb contundència a l'humil Toledo a domicili (0-3) i també va deixar arrancar un empat en El Madrigal (1-1).

Ara no deuria haver tantes concessions en cap dels bàndols. Mentre que en Donòstia podrien trobar a faltar a Carlos Martínez, Markel Bergara i Imanol Agirretxe, que seran baixa per lesió, els castellonencs no tindran ni a Roberto Soldado, Bruno, Víctor Ruiz ni Txerixev, lesionats, ni a Bakambu, convocat per a la Copa d'Àfrica.

Malgrat estes baixes, tant Reial Societat com Vila-real tenen efectius de sobres per a intentar aconseguir un bon resultat per a la volta en El Madrigal. Per això el 'Submarí groc' puga tindre una mica d'avantatge pel factor camp, que tot i això quedaria anul·lat si els donostiarres continuen amb la seua bona forma a casa, doncs no perden a Anoeta des de la primera jornada de Lliga en duel contra el Reial Madrid (0-3).

D'altra banda, Alcorcón i Còrdova intentaran també prendre avantatge en este duel de la segona competició domèstic en els huitens de final. Després de donar la sorpresa, estan ara davant d'un duel 'a priori' més equilibrat, d'igual a igual, del qual només sortirà un guanyador. El que podrà dir que, sent equip de Segona, jugarà uns quarts de Copa del Rei.

No els van massa bé les coses en LaLiga 123, amb el Còrdova en 14a posició i l'Alcorcón en 17a, coquetejant amb les places de descens. Però, a la Copa, estan erigint-se com a 'mata gegants' i confien a seguir donant guerra quan, siga a qui siga el vencedor, els toque enfrontar-se en quarts a un altre Primera.

En els setzens, l'Alcorcón es va desfer de l'Espanyol malgrat empatar a casa (1-1) i partir com a víctimes a Cornellà. Tot i això, els grocs han aconseguit portar l'encreuament als penals i ací es van portar la loteria. El Còrdova, en el duel andalús contra el Màlaga, es va imposar a casa (2-0) i va aconseguir guanyar un altre cop en El Roserar (3-4) per guanyar-se amb ple dret estar en estos huitens.