Comunitat Valenciana

Sala Russafa transforma el 'Lazarillo' en l'aventura de dues titelles per a salvar un teatre

  • Es tracta d'una aventura inclosa en la programació de la desena edició de 'Contaria', el festival nadalenc del recinte.
  • L'obra, versió lliure en valencià del clàssic anònim, es representarà hui dimarts a les 17 h. i està enfocat per a xiquets de 5 a 12 anys.
  • Dues centenàries titelles d'un vell teatret a les quals donen vida els actors Omar Sánchez i J. R. Torres, de la companyia Arden Producciones.
Lazarillo de Tormes
Lazarillo de Tormes
SALA RUSSAFA
Lazarillo de Tormes

Sala Russafa de València estrena aquest dimarts una adaptació lliure del clàssic de la literatura espanyola 'El Lazarillo de Tormes' en què dues titelles humanes intentaran salvar el teatre. Es tracta d'una aventura inclosa en la programació de la desena edició de 'Contaria', el festival nadalenc del recinte.

L'espectacle, que apujarà a les taules de Sala Russafa aquest dimarts a les 17 hores, està enfocat per a xiquets de 5 a 12 anys, segons ha informat la sala valenciana en un comunicat.

Aquest 'Lazarillo' de la companyia Cremen Produccions és una versió lliure en valencià del clàssic anònim, escrita a quatre mans per Iria Márquez i Chema Cardeña, que han partit d'aquesta obra cimera de la literatura espanyola per a acostar-la als espectadors més menuts.

Els protagonistes d'esta adaptació són dues centenàries titelles d'un vell teatret a les quals donen vida els actors Omar Sánchez i J. R. Torres. Quan descobreixen que el seu amo va a retirar-les, intenten posar remei millorant la seua interpretació d'una de les peces que pugen habitualment al petit escenari, 'El Lazarillo de Tormes'.

Amb el pas del temps, les titelles s'adonen que la situació no canvia per molt que s'esforcen per perfeccionar la seua actuació i comproven que el problema es troba en el desinterès dels xiquets pel teatre i per aquest tipus d'històries.

Així, estes titelles de carn i os s'enfrontaran al repte no només d' aconseguir que la funció continue, sinó també de capturar al públic en portar a escena les aventures d'un jove servent que ha de sobreviure a la fam i a les tretes dels seus amos, el clàssic Lázaro.

A través de les aventures d'aquest personatge entranyable, els espectadors de a partir de cinc anys podran descobrir una experiència sobre la infància "molt diferent de l'actual" i que transmet missatges com "la importància de lluitar per un mateix i de tirar endavant, que topen amb els patrons d'èxit que difonen els mitjans de comunicació", avancen des de la companyia.

Lliçó de vida sobre la picaresca

En definitiva, 'Lazarillo' desembarca en Sala Russafa com "una lliçó de vida edificant i divertida sobre el coratge i l'optimisme" a partir d'una comèdia que "dóna una altra perspectiva sobre la picaresca, un dels gèneres que des del segle XVI ha marcat la cultura espanyola".

Es tracta de la penúltima proposta del festival Contaria i recala ara en valencià després d'estrenar-se durant la temporada passada teatral. Amb aquesta adaptació, Arden Producciones continua amb el seu segell característic dedicat en els seus 20 anys de trajectòria a "reivindicar i revitalitzar el teatre clàssic i les temàtiques històriques", en aquest cas amb una proposta familiar en la qual s'entremesclen passatges originals amb noves trames.

Al 'Lazarillo' li prendrà el testimoni el clàssic nadalenc 'A nadal un pas de pardal' este dimecres 4 de gener que tancarà el cicle de vuit obres de Contaria amb la intenció de recuperar i actualitzar cançons i jocs tradicionals valencians típics d'aquesta època de l'any.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento