Comunitat Valenciana

C's demana classes d'educació tributària a menors per a lluitar contra l'"acceptació social del frau fiscal"

  • El grup parlamentari Ciutadans (C's) en les Corts Valencianes ha proposat un "pla d'educació tributària" dirigit a menors per a "lluitar contra l'acceptació social del frau fiscal". Segons ha explicat el diputat de C's David de Miguel en un comunicat, "existix un greu desconeixement entre la ciutadania de la importància de complir amb les obligacions tributàries per a sostindre l'estat del benestar" i ha considerat que l'"acceptació social del frau és tan preocupant com el mateix frau, que suposa a més d'una infracció legal, una important disminució dels ingressos".
El diputado de C’s David de Miguel en imagen de archivo
El diputado de C’s David de Miguel en imagen de archivo
C'S
El diputado de C’s David de Miguel en imagen de archivo

Segons De Miguel, "les dades del CIS assenyalen que el 63% dels enquestats considera que la societat es beneficia poc o res del que paga amb els seus impostos", el que segons la seua opinió "demostra que existix un important problema de conscienciació sobre la necessitat de complir les obligacions tributàries, agreujat pels nombrosos casos de corrupció per part de polítics i agents socials i per la falta d'exemplaritat de les classes dirigents".

Per esta raó, ha apostat per "reforçar i crear nous programes d'educació tributària dirigits a xiquets i adolescents, amb la implicació de la Conselleria d'Educació i l'Institut Valencià d'Administració Tributària (IVAT)".

La Proposició No de Llei presentada per Ciutadans reclama que s'establisca un conveni entre l'IVAT i l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT) per a la realització de diverses actuacions, com jornades de portes obertes en les delegacions dels dos organismes i en la Conselleria d'Hisenda.

També demana que es desenvolupen xerrades formatives als alumnes en els seus centres educatius perquè coneguen qui recapten cadascun dels tributs i quin és el seu destí, així com els prejuís que ocasionen les conductes fraudulentes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento