Comunitat Valenciana

EUPV critica que la pujada de preu del bonobús a València demostra la "política d'improvisació de Mobilitat

  • La coordinadora d'Esquerra Unida de la ciutat de València, Rosa Albert, ha criticat que el 29 de desembre, a la reunió celebrada per la Comissió de preus de la Generalitat, s'hi haja aprovat l'increment anunciat per l'equip de govern de l'Ajuntament de València, relatiu als preus dels títols de l'EMT per a l'any 2017. Segons la seua opinió, "una vegada més es demostra la política d'improvisació de la delegació de Mobilitat" del consistori.
Autobús De La EMT De Valencia Por El Pont De Fusta
Autobús De La EMT De Valencia Por El Pont De Fusta
EMT
Autobús De La EMT De Valencia Por El Pont De Fusta

En un comunicat, Albert ha assenyalat que "tant Ajuntament com Generalitat van a permetre que el títol més utilitzat per les persones que utilitzem el transport públic, com és el bonobús, vaja a patir un increment del 6,25%".

A més, ha lamentat que "una vegada més es demostra la política d'improvisació de la delegació de Mobilitat, tenint en compte que s'ha hagut de convocar esta reunió de manera precipitada", ja que el consistori "no havia comunicat en temps i forma esta pujada que, de manera preceptiva, ha d'autoritzar esta comissió".

"Com en els vells temps, es pren una decisió a esquena dels representants dels treballadors i dels consumidors", ha comentat Albert, qui ha afegit que "sembla que ara en el Govern no entenen que aprovar pujades com esta perjudica greument la classe treballadora, que va a veure com servicis bàsics com este s'incrementen mentre els salaris es retallen o congelen", ha lamentat.

"MALAMENT COMENCEM L'ANY"

Per a la coordinadora d'EUPV, "malament comencem l'any amb una pujada que ha sigut fortament criticada a l'any 2013 amb el PP en el Govern, i de la mateixa manera que llavors tant Ajuntament com Generalitat són còmplices d'esta pujada".

Este augment de 50 cèntims en el preu d'este títol, que passa de 8 a 8'50, "no va a pal·liar els greus problemes econòmics que té l'EMT, ni va a reflectir-se en la millora del servici, ni en un augment de la flota d'autobusos, ni en la freqüència de passada ni tampoc en majors línies nocturnes, és a dir, no se'n va a traslladar en un transport públic de qualitat", ha opinat.

Alhora, Albert ha afirmat que "el que hauria de fer l'Ajuntament és treballar en la carta de capitalitat i exigir amb contundència un finançament adequat i, mentrestant, prioritzar sobre com executa i distribuïx el pressupost".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento