Comunitat Valenciana

El Consell destina 7,2 milions a reformar el parc públic d'habitatges de la Comunitat

  • Quasi 400 habitatges del parc públic de la Generalitat s'han reparat enguany.
  • L'actual Conselleria sosté que es va trobar amb 700 pisos buits i “en la ruïna”.
  • El Govern valencià destinarà 90 milions euros per a l'habitatge en 2017.
Edificio de viviendas.
Edificio de viviendas.
EUROPA PRESS
Edificio de viviendas.

El Govern valencià ha reformat enguany 330 habitatges del seu parc públic que estaven en precàries condicions i sense habilitar per a posar-les a la disposició de col·lectius en situació de vulnerabilitat social. A més, altres 50 estan actualment en execució, segons fonts de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i vertebració del Territori.

L'actual equip directiu d'aquest departament va trobar un parc públic “completament en la ruïna” amb 700 habitatges buits i “amb les mínimes condicions d'habitabilitat”, segons va explicar la pròpia consellera, María José Salvador, durant la seua compareixença fa un mes en Els Corts per a detallar les línies principals del projecte de pressupostos per a 2017.

L'objectiu últim que persegueix aquesta iniciativa és “adequar i dignificar” els habitatges que té en propietat l'Administració autonòmica. D'aquesta manera, durant l'últim any, s'han reparat quasi 400 immobles. De fet, entre els objectius bàsics dels comptes del pròxim any figuren la necessitat de “adequar els habitatges del parc públic per a disponibilitat de la demanda vulnerable”, a més de l'abordatge d'un “pla de conservació” de tot el parc públic d'habitatges.

Per a aconseguir aquestes fites, el document estableix tres línies d'actuació: inversions per a l’“adequació immediata” dels immobles, l'establiment d'un marc de finançament a mitjà i llarg termini de l'habitatge públic i la signatura d'acords amb ajuntaments i ONG per a cooperar en la gestió d'aquests habitatges.

Per a aconseguir els objectius fixats, el projecte de comptes per a l'any pròxim dóna xifres concretes: una inversió per a la reparació del parc públic d'habitatges de 7,25 milions d'euros, enfront dels 6,9 milions de l'exercici actual, i la signatura de fins a 50 convenis per al pla de conservació dels pisos públics.

Una de les novetats que incorpora el pressupost és la partida per al desenvolupament de la futura Llei per la Funció Social de l'Habitatge, en aquests moments en tràmit en Les Corts. Es destinen 5,9 milions d'euros per a prevenir execucions hipotecàries i també per a lloguers d'emergència a persones en risc de desnonament que ascendeixen a 3,2 milions d'euros. I, d'altra banda, altres 2,7 milions d'euros per a la col·laboració amb ajuntaments i assegurances per a prevenir desnonaments. En total, el Govern valencià dedicarà 90 milions d'euros del seu pressupost per a l'habitatge en 2017.

Ajudes per a millores de la llar

L'any que ve es posaran en marxa noves ajudes particulars per a la millora en habitatges, sobretot, reformes d'interiors de banys i cuines. Una possibilitat que no ofereix el Pla Estatal i amb la qual es pretén ajudar a subsectors de la construcció com el taulell, fontaners, electricistes, etc.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento