Comunitat Valenciana

El PP demana la compareixença de Salvador en les Corts per a parlar de la CV-500

  • El grup popular insta al Consell a aturar les obres que s'estan desenvolupant en aquesta carretera.
  • Santamaría ha denunciat el "clamor que estan aixecant" les actuacions  relacionades amb la CV-500.
  • Assegura que presentaran 20 preguntes escrites, així com altres tantes peticions de documentació sobre l'expedient.
Luis Santamaría en una rueda de prensa
Luis Santamaría en una rueda de prensa
EUROPA PRESS
Luis Santamaría en una rueda de prensa

El grup parlamentari popular en les Corts demanarà la compareixença tant en ple com en comissió de la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, per a donar explicacions sobre les obres en la CV-500. Alhora, presentarà altres iniciatives per a reclamar al Consell que ature les actuacions i li entregue l'expedient complet.

Així ho ha anunciat en una roda de premsa el secretari general del grup parlamentari del PP en les Corts, Luis Santamaría, qui ha explicat les més de 40 iniciatives que presentarà el seu grup sobre esta qüestió.

Santamaría ha denunciat el "clamor que estan aixecant" les actuacions en la CV-500 i ha recordat que la setmana passada unes 300 persones van participar en una manifestació per a expressar el seu "malestar" sobre esta qüestió.

"L'Executiu valencià ha aconseguit traure al carrer més de 250.000 persones en contra de les seues polítiques", ha manifestat el diputat del PP, qui ha denunciat que el Govern presidit per Ximo Puig és "sord".

Luis Santamaría ha indicat que entre les iniciatives que presentarà el seu grup destaca una proposició no de llei en la qual demana al Consell que es paralitzen les actuacions en la CV-500 i es torne la via "a la situació original", així com que "s'assega a parlar i negociar" amb els veïns.

També ha assenyalat que demanaran la compareixença de María José Salvador tant en ple com en comissió. A més, presentaran 20 preguntes escrites, així com altres tantes peticions de documentació sobre l'expedient, ja que Santamaría creu que algunes actuacions s'han fet "sense els preceptius informes".

Sobre esta qüestió, s'ha preguntat si "hi ha informes de trànsit?", i ha recordat que la setmana passada al lloc on s'estan portant les actuacions s'han produït dos accidents, un amb quatre vehicles implicats i un altre que va afectar un ciclista. "Com garantim la seguretat de les persones?", ha postil·lat.

El Popular també ha plantat si hi ha informes de la Conselleria d'Agricultura i d'organitzacions agràries, i a manera d'exemple ha inquirit "com va a passar una recol·lectora que mesura quatre metres o quatre metres i mig per un carril que a penes mesura tres metres".

Alhora, considera que deuria haver informes sobre com afectaran les obres en la CV-500 a la vida econòmica i a la feina dels municipis de la zona, ja que ha destacat que bona part d'ells viuen "del turisme dominical".

Santamaría també vol que la Generalitat explique "quant ha costat posar els ressalts i quant va a costar ara llevar-lo" i ha denunciat que "s'ha demanat a veïns que desconvocaren una manifestació a canvi de traure un ressalt". "Quina classe de totalitarisme és este?", ha ressaltat.

Durant la seua intervenció, Luis Santamaría ha assenyalat que estes iniciatives poden tardar dos o tres mesos a ser contestades -el període de sessions de les Corts finalitza en unes setmanes-, pel que ha demanat al Consell que done "explicacions com més prompte millor", així com que li entregue l'expedient complet.

Danys al camp

D'altra banda, Santamaría ha expressat la "preocupació" del grup popular i la seua "solidaritat" per la "greu situació" que s'està vivint al camp valencià pels danys produïts per les recents precipitacions i ha anunciat que la setmana que ve el seu grup es reunirà amb representants de les organitzacions agràries AVA-Asaja, La Unió i Fepac-Asaja Castelló.

Alhora, ha avançat que el grup popular portarà al debat de pressupostos de les Corts "iniciatives per a compensar les pèrdues al camp". Segons la seua opinió, "si hi ha diners per a la memòria històrica i per a entitats com RTVV també ha d'haver diners per als agricultors".

Luis Santamaría ha recordat que, segons les organitzacions agràries, les recents precipitacions han provocat danys que superen els 100 milions d'euros, bàsicament en cítrics. El dirigent del PP ha lamentat que esta situació s'uneix a la del mes de novembre passat quan AVA-Asaja va denunciar pèrdua de 81 milions d'euros per l'"enfonsament" del preu de les taronges. En este mateix mes, La Unió ha xifrat en 14 milions les pèrdues pels danys causats per la pluja i la calamarsa.

Davant d'esta situació, Luis Santamaría ha criticat l'"actitud" del president de la Generalitat, Ximo Puig, i ha manifestat que "sembla que tot el Govern valencià se n'ha anat de pont" i "s'ha oblidat que està en joc el futur de milers de valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento