Comunitat Valenciana

Presenten altres 4 denúncies contra l'expresident d'una coral de Quart investigat per abusos

  • L'advocat considera molt probable que puguen aparèixer "bastants més víctimes", ja que els presumptes abusos més antics es remuntarien a 1992.
  • També ha subratllat la importància de "generar una alerta social perquè sàpiguen que este tipus de casos no poden quedar impunes".
  • Després de difondre's els fets,  el Grup de Menors de la Prefectura Superior de Policia va registrar una nova denuncia contra la mateixa persona.
Imagen de archivo de un coche de la Policía Nacional de patrulla.
Imagen de archivo de un coche de la Policía Nacional de patrulla.
POLICÍA NACIONAL
Imagen de archivo de un coche de la Policía Nacional de patrulla.

La Policia Nacional ha aportat a la justícia altres quatre denúncies per suposats abusos sexuals contra l'expresident d'una escola coral de la població de Quart de Poblet (València) investigat ja per presumptament abusar d'un menor de 12 anys en el transcurs d'un viatge a Àustria.

Així ho ha revelat l'advocat de la família d'este xiquet i d'una altra de les persones que ha denunciat després -i ho han confirmat a Europa Press fonts policials-, Julio Merelo, que ha considerat molt probable que puguen aparèixer "bastants més víctimes", ja que els presumptes abusos més antics es remuntarien a 1992.

Per esta raó, el lletrat ha realitzat, en declaracions a Europa Press, "una crida a totes les possibles víctimes que puga haver" i ha subratllat la importància de "generar una alerta social perquè sàpiguen que este tipus de casos no poden quedar impunes".

Segons explica Merelo, després de difondre's els fets, el 26 de setembre el Grup de Menors de la Prefectura Superior de Policia (Grume) va registrar una nova denuncia contra la mateixa persona, en esta ocasió d'un jove de 26 anys que assegurava haver patit també abusos sexuals quan tenia entre 10 i 11 anys i formava part de la coral.

El 30 de setembre, els agents van rebre una altra denuncia d'una persona de 36 anys en la qual "relatava un modus operandi molt semblant per part del denunciat". És a dir, aprofitaria les eixides de l'agrupació per a donar concerts i altres excursions per a cometre els presumptes abusos.

El 4 i l'11 d'octubre, es van registrar dues denúncies més a les dependències policials. En total, doncs, la Policia Nacional hauria presentat al jutjat quatre declaracions noves, totes elles de persones actualment majors d'edat.

"Ens ha sorprès que les denúncies posteriors siguen de persones adultes. Estem parlant que probablement això pot haver ocorregut durant molts anys", ha comentat l'advocat.

El cas es va fer públic el mes de setembre passat, quan es va conèixer que l'expresident d'una escola coral de la població valenciana de Quart de Poblet estava sent investigat. Els fets haurien ocorregut l'estiu passat, durant un viatge fet pels alumnes de la coral a Àustria.

La denúncia es va interposar l'agost a València, en tornar del viatge, quan el menor va relatar els suposats tocaments dels quals havia sigut víctima.

Audiència nacional

El jutjat d'instrucció número 6 de València en funcions de guàrdia va acordar llavors la llibertat provisional per a l'home -li va imposar la prohibició d'acostar-se a la víctima- i es va inhibir a favor de l'Audiència Nacional, per ser l'òrgan judicial competent en tractar-se de fets suposadament comesos per un espanyol en territori estranger. La causa va quedar oberta per un delicte d'abús sexual.

L'últim pas judicial de moment, ha explicat Merelo, és que fa poc el jutjat central d'instrucció ha acceptat la competència i la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat una querella per la primera denúncia. A partir d'este moment, les parts podran personar-se i sol·licitar mesures, ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento