Comunitat Valenciana

L'EMT València augmenta els seus passatgers un 7,88% en set mesos i contracta 122 nous conductors

  • L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València està consolidant la primera fase de millora de la seua xarxa amb un augment del 7,88% en el nombre de passatgers en estos set mesos, el que ha permés la contractació de 122 nous conductors, segons les mateixes fonts.
Autobuses de la EMT circulando por el centro de Valencia
Autobuses de la EMT circulando por el centro de Valencia
EUROPA PRESS
Autobuses de la EMT circulando por el centro de Valencia

De fet, el mes d'octubre es va tancar amb 718.512 passatgers més, fet que suposa un increment de 9,06% fins a arribar als 8.653.397 de validacions en el mes d'octubre.

Així, a data del 31 d'octubre, l'EMT ha portat en 2016 a 76.911.130 persones, quatre milions i mig més de viatgers que en el mateix període de l'any passat. En els últims set mesos la pujada de viatgers respecte a 2015 és del 7,88%.

Sobre esta qüestió, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat que des de l'EMT es feliciten de l'increment de viatgers que "se suporta sense cap aportació de l'estat central". "Que els valencians elegisquen l'EMT per a viatjar en un número cada cop més gran suposa un estímul per a seguir treballant en la millora del servici de transport públic perquè siga un referent del nou model de mobilitat de València", ha destacat.

Alhora, ha apuntat que amb esta intenció "s'ha fet una forta inversió i esforç en la part del personal", sobretot en la contractació de conductors. Enguany s'ha contractat a 122 conductors, que han permès el reemplaçament de jubilacions i baixes indefinides. A més, s'ha incrementat la plantilla fins a les 1.174 persones, fet que suposa 76 conductors més que al començament de l'any, moment en què el nombre de conductors era de 1.108.

Cal destacar que en els quatre anys que van de maig de 2011 a maig de 2015 les xifres de contractació han estat "clarament molt més baixes i van arribar tan sols a 69 persones". "Això significa que en un any ja hem sobrepassat la xifra de contractacions dels últims quatre anys del PP", ha resaltat.

L'altre gran objectiu per fer front a esta demanda que va en augment és disminuir l'edat mitjana dels autobusos. Per això en 2016 s'han comprat 40 nous vehicles i enguany es renovarà la flota amb 37 nous autobusos de tecnologia híbrida, 14 d'ells articulats, i dos elèctrics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento