Comunitat Valenciana

El Consell diu que posar en marxa la CVMC és "irrenunciable" i que la demanda no afecta

  • Oltra considera que la demanda interposada per Intersindical davant el TSJCV no afectarà ni interferirà en la nova corporació.
  • L'Advocacia de la Generalitat està estudiant la demanda i, en principi, este recurs "no té per què interferir" en la posada en marxa de la CVMC.
  • La vicepresidenta assegura que l'"empastre del tancament" decidit per l'anterior govern del PP es gestionarà en un altre àmbit.
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente
EUROPA PRESS
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre del ente

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat este divendres que la posada en marxa de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), la nova RTVV, és "irrenunciable" per "mandat legal", ja que hi ha una llei que obliga a això, i creu que la demanda interposada per Intersindical davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat per successió d'empreses no afectarà ni interferirà en la nova corporació.

Així ho ha indicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell davant de l'anunci d'Intersindical que ha presentat davant del TSJCV una demanda per successió d'empreses contra Radiotelevisió Valenciana (RTVV), la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) i la Generalitat en entendre que les dues empreses de ràdio i televisió són en realitat la mateixa "amb un canvi de denominació" per la qual cosa s'ha produït una successió d'empreses amb "frau de llei" de l'article 44 de l'Estatut dels Treballadors.

Oltra ha anunciat que l'Advocacia de la Generalitat està estudiant la demanda i, en principi, este recurs "no té per què interferir" en la posada en marxa de la CVMC ja que "parlem d'empreses i qüestió diferents i una qüestió no té per què obstaculitzar l'altra". "És irrenunciable la posada en marxa per mandat legal i després gestionarem les possibles contingències", ha dit.

Així, ha avançat que la CVMC seguirà el seu camí i tot el derivat de l'"empastre del tancament" decidit per l'anterior govern del PP es gestionarà en un altre àmbit.

Preguntada per com es troba el diàleg amb Intersindical perquè finalment haja decidit interposar una demanda, ha assenyalat que en un Estat de Dret "tots poden presentar les demandes que consideren en defensa dels seus interessos". En tot cas, ha expressat tindre un "gran respecte" pel Parlament, que és qui ha aprovat la llei de la nova CVMC a totes les seues fases. "Des de la iniciativa legislativa a l'última votació i, a partir d'ací, anem a seguir parlant amb tots en tots els àmbits", ha insistit.

En tot cas, Oltra ha subratllat que la demanda d'Intersindical, que sí que va signar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) en RTVV, és "de fa res" per la qual cosa no els ha donat temps a parlar. Tot i això, ha indicat que el Consell sí manté diàleg amb CGT, que ha rebutjat la firma d'acomiadament col·lectiu i que ha presentat un recurs per este ERO que es veurà en l'Audiència Nacional el gener. En esta línia, ha subratllat que parlaran amb tot el món i ha demanat marge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento