Comunitat Valenciana

La CVMC establix en el seu mandat marc la defensa de la qualitat informativa, el pluralisme i la promoció de la llengua

  • El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha acordat este dijous una proposta de mandat marc, en què establix la defensa de la qualitat informativa i el pluralisme, així com la promoció de la llengua i la cultura valenciana.
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre
EUROPA PRESS
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre

Així s'ha acordat a la reunió del Consell Rector de la CVMC que s'ha celebrat este dijous a Burjassot (València), que ha donat llum verda a una proposta de document normatiu que ha de ser aprovat per les Corts i establix les línies bàsiques que han d'inspirar l'acció de la televisió i la ràdio públiques. Té una vigència de sis anys, prorrogable per un màxim de dos, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Els objectius bàsics que establix la proposta de mandat marc són la defensa de la qualitat informativa i el pluralisme, així com la igualtat de tracte i oportunitats entre hòmens i dones; a més de la promoció de la llengua i la cultura valenciana, el suport a la diversitat i les minories socials i la difusió de continguts culturals de qualitat i del saber "en un sentit més ampli".

A més, destaca l'"enfortiment" de la indústria audiovisual, augmentant el pes dels sectors de creació, producció i distribució de productes audiovisuals de la Comunitat Valenciana, i l'adequació a l'economia digital i les transformacions tecnològiques, com la transició al HD, i els canvis d'hàbits en el consum de la comunicació, sobretot en les generacions joves.

Alhora, el document establix el treball a favor de l'accés universal als continguts audiovisuals, l'"especial atenció" a la infància i la joventut, garantint la seua protecció i drets; i l'assumpció de "les millors condicions de professionalitat, independència i responsabilitat".

D'altra banda, el Consell Rector ha debatut la proposta del contracte de sistemes i servicis necessaris per a la posada en explotació de la multicontinuitat del servici de televisió de la Corporació Valenciana de Mitjans Comunicació.

També ha aprovat el reglament orgànic i funcional del Consell Rector, un document que inclou les competències de la presidència i de la resta d'òrgans de la Corporació, juntament amb les normes de funcionament. Este reglament seguirà la seua tramitació fins que puga entrar en vigor.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento