Comunitat Valenciana

Arranquen les obres del carril bici que connectarà Malilla amb el centre de la ciutat de València

  • Passarà per "punts clau i de gran afluència" de la ciutat, com són l'Hospital La Fe o el futur Parc Central.
  • "Es tracta d'una connexió molt sol·licitada de manera històrica per part dels veïns i veïnes", ha assegurat Grezzi.
  • S'estima que l'obra, adjudicada per 138.000 euros a Pavasal, estiga ja acabada i en el termini de tres mesos.
El Ayuntamiento inicia las obras del carril bici de Malilla al centro
El Ayuntamiento inicia las obras del carril bici de Malilla al centro
AYUNTAMIENTO VALENCIA
El Ayuntamiento inicia las obras del carril bici de Malilla al centro

L'Ajuntament de València comença este dimarts les obres que connectaran per carril bici el barri de Malilla amb el centre i que passarà per "punts clau i de gran afluència" de la ciutat, com són l'Hospital La Fe o el futur Parc Central, que a dia de hui està en construcció en la part no afectada pel soterrament de les vies, informa la corporació municipal en un comunicat.

El carril bici té una longitud d'un quilòmetre aproximadament. "Este carril ciclista donarà servici al barri de Malilla, un de tants barris que havien sigut oblidats per part de l'anterior govern de la ciutat i que ara tindrà una nova infraestructura que permetrà als veïns i veïnes i persones que treballen en este punt de la ciutat arribar en bicicleta amb un carril bici de qualitat, per la calçada i segregat dels cotxes", ha dit el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

L'eix principal del carril bici discorrerà per la Carrera de Malilla, de manera que connectarà el bulevard Sud amb el carrer de la Pianista Amparo Iturbi. "Es tracta d'una connexió molt sol·licitada de manera històrica per part dels veïns i veïnes", ha assegurat Grezzi.

A més, este carril bici també connectarà amb les futures vies ciclistes que s'establiran en la rotonda de la plaça de Manuel Sanchis Guarner. Una altra intervenció que el veïnat d'esta part de la ciutat havia sol·licitat "de manera històrica", ja que es facilita "d'una manera molt clara" el pas dels vianants entre dos barris "que tot i estar al costat no estaven connectats".

Algunes de les característiques tècniques d'este carril bici, que té com un dels objectius principals servir d'accés a l'Hospital Nou de la Fe, són els seus dos metres d'amplada o el doble sentit en tot el tram, per la qual cosa l'edil ha assegurat que "es tracta d'una infraestructura de qualitat que respon a les demandes de la població i de l'ordenança de circulació, a diferència dels carrils bici que havia fet l'anterior equip de govern".

Sentit al centre

Concretament, segons ha avançat el regidor de Mobilitat Sostenible, el carril bici discorrerà en el carril de la calçada amb sentit al centre de la ciutat, entre la vorera i la zona d'estacionament, que es desplaça.

"La decisió de col·locar el carril en esta part de la calçada sorgeix després de realitzar-se, des del Centre de Gestió de Trànsit, un estudi de les intensitats en el trànsit, a través del qual s'observa que hi ha més afluència de vehicles en el sentit d'eixida que al d'entrada", ha comentat Grezzi.

El projecte ha sigut adjudicat finalment per un import de 138.000 euros a l'empresa Pavasal. S'estima que el carril estiga ja acabat i en ple funcionament en el termini de tres mesos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento