CCOO PV anuncia que demanarà exercir l'acció popular si es jutja a Ribera Salut

CCOO PV anuncia que demanarà exercir l'acció popular si es jutja a Ribera Salut

  • CCOO PV ha anunciat este dimarts que en el cas que la justícia decidisca jutjar Ribera Salut pel presumpte cobrament de comissions il·legals als proveïdors de material ortoprotèsic a través del seu central de compres, sol·licitarà poder exercir l'acció popular en el procés.

El sindicat ha assenyalat en un comunicat que està "legitimat" per a "defensar els interessos col·lectius" i, per tant, la seua personació en esta causa tindria per objecte "garantir que tots els interessos, ciutadans, socials i laborals es vegen atesos en la instrucció i que es depuren les responsabilitats que, en el seu cas, existissin".

"L'acció popular és un dret fonamental i un dret cívic, admès sense reserves pel Tribunal Constitucional i pel Tribunal Suprem, i que CCOO exercirà", assegura.

Per al sindicat, la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Sanitat, "ha de garantir que es fa un ús adequat dels recursos públics i, per tant, contribuir a l'aclariment dels fets". En esta línia, considera que, si es confirmara un comportament "irregular o delictiu", l'administració "hauria de procedir a la resolució dels contractes amb la concessionària".

El jutjat d'Instrucció número 4 de València està investigant el presumpte cobrament de fins a un milió d'euros en comissions per part de la central de compres de Ribera Salut -B2B- per les pròtesis i material sanitari que utilitza als hospitals i centres de salut de la concessionària -Alzira, Torrevella, Dénia i Vinalopó-.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2900532/0/ccoo-pv-anuncia-que-demanar-exercir-laccio-popular-si-es-jutja-ribera-salut/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios