Comunitat Valenciana

Mor l'enginyer i acadèmic d'honor de la RACV Darío Maravall als 93 anys

  • L'enginyer valencià i acadèmic d'honor de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) Darío Maravall Casesnoves ha mort als 93 anys, segons ha informat esta entitat en un comunicat.

Nascut a Xàtiva (València) en 1923, va ser nomenat acadèmic d'honor el 26 de gener de 2012 i era membre de la Real Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, Acadèmic de número de la Real Acadèmia de Doctors, Catedràtic d'Universitat i Doctor Enginyer Agrònom i de Ciències Matemàtiques.

Doctor 'honoris causa' per la Universitat Politècnica de València, se li va concedir la Medalla d'Or de la Universitat Politècnica de Madrid i va ser Director Honorari Perpetu de dos dels seus Departaments Interescoles. També va ser membre d'honor de l'Associació Nacional d'Enginyers Agrònoms i fill adoptiu de la ciutat de València.

Al llarg de la seua carrera, va publicar més de vint llibres i al voltant de dues-centes memòries de física i matemàtiques. Va ser molt important la reflexió metacientífica sobre les seues disciplines que el van portar a fer importants aportacions al camp de la filosofia i de la teoria de la ciència. Les seues obres han sigut traduïdes a diversos idiomes estrangers.

Dario Maravall era germà del prestigiós historiador José Antonio Maravall i oncle de José Mª Maravall, ministre d'Educació i Ciència en el Govern de Felipe González, conclouen des de la RACV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento