Mor l'enginyer i acadèmic d'honor de la RACV Darío Maravall als 93 anys

Mor l'enginyer i acadèmic d'honor de la RACV Darío Maravall als 93 anys

  • L'enginyer valencià i acadèmic d'honor de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) Darío Maravall Casesnoves ha mort als 93 anys, segons ha informat esta entitat en un comunicat.

Nascut a Xàtiva (València) en 1923, va ser nomenat acadèmic d'honor el 26 de gener de 2012 i era membre de la Real Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, Acadèmic de número de la Real Acadèmia de Doctors, Catedràtic d'Universitat i Doctor Enginyer Agrònom i de Ciències Matemàtiques.

Doctor 'honoris causa' per la Universitat Politècnica de València, se li va concedir la Medalla d'Or de la Universitat Politècnica de Madrid i va ser Director Honorari Perpetu de dos dels seus Departaments Interescoles. També va ser membre d'honor de l'Associació Nacional d'Enginyers Agrònoms i fill adoptiu de la ciutat de València.

Al llarg de la seua carrera, va publicar més de vint llibres i al voltant de dues-centes memòries de física i matemàtiques. Va ser molt important la reflexió metacientífica sobre les seues disciplines que el van portar a fer importants aportacions al camp de la filosofia i de la teoria de la ciència. Les seues obres han sigut traduïdes a diversos idiomes estrangers.

Dario Maravall era germà del prestigiós historiador José Antonio Maravall i oncle de José Mª Maravall, ministre d'Educació i Ciència en el Govern de Felipe González, conclouen des de la RACV.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2899865/0/mor-lenginyer-acad-mic-dhonor-racv-dario-maravall-als-93-anys/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios