Comunitat Valenciana

Puig, davant de la victòria de Trump: "Tenia un pressentiment i desgraciadament s'ha constatat"

  • El president de la Generalitat Valenciana espera que "recapacite" i "no faça res del que ha dit que anava a fer".
  • "És un mal dia sobretot per les declaracions d'odi, masclistes, i tot el que ha acompanyat a Trump", ha assenyalat.
  • "La Comunitat és exportadora que necessita que hi haja unes regles de comerç determinades, i crec que s'obrin moltes incerteses".
Ximo Puig
Ximo Puig
EUROPA PRESS
Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que està en estat de 'xoc' després de la victòria a les eleccions dels Estats Units (EUA) del magnat Donald Trump, i ha mostrat el seu desig que aquest "recapacite" i "no faça res del que ha dit que anava a fer".

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després d'assistir a la presentació de la Llei de Memòria Democràtica i per a la Convivència en la Comunitat, després de ser preguntat per la victòria de Trump.

"L'únic que pense és que recapacite i no faça res del que ha dit que anava a fer", li ha reclamat Puig, qui ha assegurat estar en estat de 'xoc': "A les 4.45 hores tenia por de mirar el mòbil perquè tenia un pressentiment dolent i desgraciadament aquest pressentiment dolent finalment s'ha constatat".

Puig, després de matisar que cal defensar "sempre" les llibertats, ha afirmat que la victòria de Trump "no ha estat un bona notícia". "Per a res", ha postil·lat.

El 'president' ha explicat que democràticament els ciutadans dels EUA han decidit, però ha puntualitzat que "per descomptat" ell no està d'acord amb aquesta decisió. "És un mal dia -ha afegit-, sobretot per les declaracions d'odi, masclistes, i tot el que ha acompanyat a Trump en aquest recorregut" de la campanya electoral.

L'"única esperança" que té, ha asseverat, és que una vegada que Trump siga president electe, "vaja canviant i vaja sabent diluir la seua responsabilitat d'una manera adequada, perquè té una responsabilitat molt gran i un responsable polític ha de governar per a tots. El que no pot és provocar una situació difícil per al conjunt de la humanitat", ha incidit.

Puig ha afirmat que existeixen també raons de caràcter econòmic "molt preocupants" per als valencians després de la victòria de Trump: "La Comunitat és una comunitat exportadora que necessita que hi haja unes regles de comerç determinades, i en aquest aspecte crec que s'obrin moltes incerteses".

El 'president' espera que aquestes incerteses s'aclarisquen i que "el que ha estat la febre electoral, baixe i s'actue en conseqüència, i no continue amb aquesta escalada molt negativa", li ha reclamat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento