Comunitat Valenciana

L'Hostaleria promociona la 'Ruta de l'Arròs de València' entre periodistes, guies i bloguers

  • La Federació Empresarial d'Hostaleria de València organitza una activitat per a difondre el cultiu,  la comercialització i l'elaboració de l'arròs.
  • La iniciativa pretén potenciar la cultura de l'arròs i totes aquelles experiències que es poden fer al voltant del Parc Natural de l'Albufera.
  • A més, van conéixer de primera mà la flora i la fauna del Parc Natural, les tradicionals tècniques de 'perxar' i la pesca amb 'mornell'.
FEHV organiza un blogtrip para promocionar la ruta del arroz
FEHV organiza un blogtrip para promocionar la ruta del arroz
FEHV
FEHV organiza un blogtrip para promocionar la ruta del arroz

La Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV) ha organitzat una jornada dirigida a periodistes, bloguers i guies turístics per a donar a conèixer la 'Ruta de l'Arròs de València', un projecte que té la col·laboració de la Diputació de València a través del seu Patronat Provincial de Turisme, i que pretén potenciar la cultura de l'arròs i totes aquelles experiències que es poden fer a l'entorn del Parc Natural de l'Albufera.

En aquest 'blogtrip' han participat una desena de professionals, els quals han viscut en persona la 'Ruta de l'Arròs de València' per a després traslladar als seus seguidors en xarxes socials, blocs i webs, el ventall de possibilitats que ofereix en els àmbits de la naturalesa, gastronomia, cultura, tradició i activitats a l'aire lliure.

Per a això van gaudir d'una visita guiada al centre d'Interpretació 'Racó de l'Olla' i van poder albirar les aus que viuen en ell durant aquesta època de l'any. A continuació es van traslladar a la Finca l'Estell, on van ser rebuts per Juan Valero, responsable de l'empresa Arròs Tartana i membre d'una saga familiar dedicada a l'arròs durant dècades. Allà van conèixer el cicle integral de l'arròs, des de la sembra a la comercialització, i les diferents varietats del cereal que es cultiven en l'Albufera.

La ruta va continuar al Museu de l'Arròs de Cullera, on els membres de la comitiva van ser rebuts pel regidor de Turisme del municipi, Javier Cantos, i en les instal·lacions del qual van ser testimonis de l'evolució del cultiu de l'arròs. Seguidament el restaurant Los Olivos va acollir un dinar en el qual els participants van degustar l'original paella de Cullera, creada per Salvador Gascón i cridat a convertir-se en el referent culinari del municipi.

L'última parada del viatge va ser en les aigües de l'Albufera on els bloguers, periodistes i guies turístics van conèixer de primera mà la flora i la fauna del Parc Natural, les tradicionals tècniques de 'perxar' i la pesca amb 'mornell', gràcies a les explicacions de Jaume Dasí, de Visit Albufera, empresa especialitzada en activitats a l'aire lliure a la zona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento