Comunitat Valenciana

Destinen 65 milions i 1.627 docents a fer front al fracàs escolar

  • El nombre de professors per als programes de reforç aprovats en 229 centres augmenta en 427 aquest curs.
  • Són programes dissenyats per a millorar el rendiment de l'alumnat valencià i combatre i reduir el fracàs escolar tant en Primària com en Secundària.
  • La Conselleria d’Educació ha creat una sèrie de programes específics per a lluitar contra les diferents circumstàncies que causen l’abandó dels alumnes.
Colegio, escuela, aula, primaria, clase, niño, niña, niños, estudiando, estudiar
Colegio, escuela, aula, primaria, clase, niño, niña, niños, estudiando, estudiar
EUROPA PRESS
Colegio, escuela, aula, primaria, clase, niño, niña, niños, estudiando, estudiar

Els col·legis i instituts valencians disposaran de quatre programes de reforç durant el present curs 2016/2017 per a combatre el fracàs escolar. La Conselleria d'Educació va publicar ahir les resolucions per les quals autoritza a 229 centres sostinguts amb fons públics a engegar aquestes iniciatives, a les quals destinaran en total 65 milions d'euros i 1.627 docents (427 més que el curs passat).

En concret, es tracta de programes dissenyats per a millorar el rendiment de l'alumnat valencià i combatre i reduir el fracàs escolar tant en Primària com en Secundària. Del total de docents, 456 treballaran en Primària i 727 en Educació Secundària, segons van informar ahir fonts de la Conselleria.

El Programa de Millora de l'Aprenentatge i el Rendiment (PMAR) té com a objecte d'actuació l'alumnat tant en Educació Primeria com a Secundària. Ho duran a terme 444 docents i la Conselleria ha autoritzat la seua posada en marxa en 200 centres, dels quals 59 són concertats i 141 públics, pertanyents 102 a València, 79 a Alacant i 19 a Castelló.

Per la seua banda, el Programa de Reforç per a 4t d'ESO (PR4) és específic d'atenció a la diversitat per a facilitar l'èxit escolar i l'obtenció del títol de Graduat en AÇÒ.

El Pla d'Actuació per a la Millora (PAM) cerca potenciar el desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional de l'alumnat per a reduir les taxes d'abandó escolar prematur, així com proporcionar atenció educativa per a compensar desigualtats. Beneficia a totes les etapes i és el més dotat, amb 1.015 docents.

Finalment, el Programa d'Aula Compartida (PAC), que comptarà amb 26 docents, es dirigeix alumnat amb dificultats d'adaptació en l'entorn escolar i educatiu, conductes disruptives, risc d'exclusió, tendència a l'abandó i a l’absentisme escolar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento