Versión impresa

Destinen 65 milions i 1.627 docents a fer front al fracàs escolar

Destinen 65 milions i 1.627 docents a fer front al fracàs escolar
Destinen 65 milions i 1.627 docents a fer front al fracàs escolar (EUROPA PRESS)
Ampliar
  • El nombre de professors per als programes de reforç aprovats en 229 centres augmenta en 427 aquest curs.
  • Són programes dissenyats per a millorar el rendiment de l'alumnat valencià i combatre i reduir el fracàs escolar tant en Primària com en Secundària.
  • La Conselleria d’Educació ha creat una sèrie de programes específics per a lluitar contra les diferents circumstàncies que causen l’abandó dels alumnes.

Els col·legis i instituts valencians disposaran de quatre programes de reforç durant el present curs 2016/2017 per a combatre el fracàs escolar. La Conselleria d'Educació va publicar ahir les resolucions per les quals autoritza a 229 centres sostinguts amb fons públics a engegar aquestes iniciatives, a les quals destinaran en total 65 milions d'euros i 1.627 docents (427 més que el curs passat).

En concret, es tracta de programes dissenyats per a millorar el rendiment de l'alumnat valencià i combatre i reduir el fracàs escolar tant en Primària com en Secundària. Del total de docents, 456 treballaran en Primària i 727 en Educació Secundària, segons van informar ahir fonts de la Conselleria.

El Programa de Millora de l'Aprenentatge i el Rendiment (PMAR) té com a objecte d'actuació l'alumnat tant en Educació Primeria com a Secundària. Ho duran a terme 444 docents i la Conselleria ha autoritzat la seua posada en marxa en 200 centres, dels quals 59 són concertats i 141 públics, pertanyents 102 a València, 79 a Alacant i 19 a Castelló.

Per la seua banda, el Programa de Reforç per a 4t d'ESO (PR4) és específic d'atenció a la diversitat per a facilitar l'èxit escolar i l'obtenció del títol de Graduat en AÇÒ.

El Pla d'Actuació per a la Millora (PAM) cerca potenciar el desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional de l'alumnat per a reduir les taxes d'abandó escolar prematur, així com proporcionar atenció educativa per a compensar desigualtats. Beneficia a totes les etapes i és el més dotat, amb 1.015 docents.

Finalment, el Programa d'Aula Compartida (PAC), que comptarà amb 26 docents, es dirigeix alumnat amb dificultats d'adaptació en l'entorn escolar i educatiu, conductes disruptives, risc d'exclusió, tendència a l'abandó i a l’absentisme escolar.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2866365/0/abando-escolar-conselleria-educacio-escola/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR