Comunitat Valenciana

Podem planteja una moratòria als desnonaments fins que s'aprove la Llei per la Funció Social de l'Habitatge

  • El portaveu de Podem en les Corts, Antonio Montiel, ha plantejat este dilluns la necessitat d'establir una moratòria perquè es paralitzen els desnonaments fins que no estiga aprovat el projecte de llei per la Funció Social de l'Habitatge, actualment en tràmit parlamentari.

En un comunicat, Montiel ha explicat que preguntarà per esta qüestió dijous al president de la Generalitat, Ximo Puig, a la sessió de control al parlament valencià després que el nombre de llançaments practicats en el segon trimestre de 2016 a la Comunitat Valenciana experimentara un augment del 8,2% respecte al mateix període de l'any anterior, segons dades de l'informe 'Efectes de la crisi econòmica en els òrgans judicials' de la Secció d'Estadística del Consell General del Poder Judicial.

El 'síndic' de Podem ha recordat que la Comunitat és una de les huit autonomies en les quals s'ha incrementat el nombre de desnonaments en el segon trimestre d'enguany i ha lamentat que es tracta de l'àmbit geogràfic en què més ha augmentat el nombre de desallotjaments. Davant d'esta situació, preguntarà sobre les mesures que el Consell ha adoptat i quins té previst adoptar a curt termini per a revertir este drama social.

Ha recordat que fa un any la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, es va reunir amb onze entitats financeres i els va instar que es comprometeren a no fer cap llançament en habitatges habituals de persones que es troben en una situació d'especial vulnerabilitat, fins que entre en vigor la nova Llei de la Funció Social de l'Habitatge de la Generalitat Valenciana.

Tot i això, ha prosseguit, sol tres entitats -Caixa Ontinyent, Cajamar i Caixa Popular- es van sumar a la iniciativa i les dades que es van fer públics la setmana passada revelen que se seguixen registrant desnonaments.

A més, ha sol·licitat l'adopció d'altres mesures, com que s'impulse un parc públic d'habitatge de lloguer suficient per a cobrir les necessitats socials i que es posen a disposició d'este final habitatges promogudes per l'antic IVVSA, hui EIGE, per a venda i que es troben desocupades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento