Comunitat Valenciana

Intervingudes 100 tones de tabac a València i Badajoz en la major confiscació a Espanya

  • La Guàrdia Civil, que calcula que el material està valorat en 16 milions d'euros, ha detingut 13 persones relacionades amb el cas.
  • S'han practicat 5 escorcolls en els quals també s'han intervingut 1.866 màquines per a l'elaboració d'aquest producte.
  • L'operació es va iniciar en gener quan els funcionaris van tindre coneixement que en un lloc web s'oferia tabac.

Una investigació conjunta desenvolupada per l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil ha permès desmantellar la infraestructura d'emmagatzematge i distribució d'una organització de contraban de tabac, amb la detenció de 13 persones i la confiscació de 100.000 quilos de llavors de tabac valorat en 16 milions d'euros, la major confiscació de tabac feta fins a hui a Espanya.

Així s'ha destacat en una roda de premsa a València en la qual han participat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, el general en cap de la Guàrdia Civil, Fernando Santafé, i el delegat especial de l'Agència Tributària, Manuel Cabrera.

En l'anomenada operació 'Robust' s'han practicat cinc escorcolls en diversos domicilis i naus industrials en diferents municipis de València i Badajoz, en els qual s'han intervingut 100.000 quilos de tasques de tabac, a més de 1.866 maquines per a la manufacturació de productes del tabac i maquinària pesant per a l'assecat del tabac, així com números sacs que contenien substàncies químiques per al seu ús en l'elaboració del producte final.

Esta operació va començar en gener del present any, quan els funcionaris van tindre coneixement de l'existència d'un lloc web on s'oferia diferents varietats de tabac i productes relacionats amb el seu consum.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento