Comunitat Valenciana

'The Open Stage Festival' portarà 12 hores de música emergent a la Fàbrica de Gel

  • L'esdeveniment, que se celebrarà aquest dissabte 1 d'octubre, compta amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura.
  • La iniciativa porta en marxa a valència al voltant de 2 anys i prepara una versió internacional.
  • L'objectiu és donar una "empenta" a nous grups, als qui grava videoclips gratuïts en viu.
The Open Stage Valencia Festival.
The Open Stage Valencia Festival.
NOLOCKCREATIVE
The Open Stage Valencia Festival.

'The Open Stage València Festival' portarà 12 hores de música emergent ininterrompuda a la Fàbrica de Gel de la ciutat, on coincidiran les bandes valencianes Linqae, Fanàtics, Incompetència, Pool Jazz, 10 Rusty Strings i Deliri, juntament Perdurabo (Alemanya i Anudo (Itàlia), el dissabte que ve 1 d'octubre.

El certamen, que arrencarà a les 12 hores del migdia, pretén donar a conèixer una iniciativa que va nàixer a Berlín fa cinc anys i que la productora Nolockcreative ha estès a València, per a donar una "empenta" a grups emergents, als qui grava videoclips gratuïts en viu, -sempre en enclavaments valencians-, que s'emeten després "en bucle" en el canal de 'The Open Stage' en YouTube, junt amb els vídeos alemanys.

Així ho han explicat les dues directores del festival, Blanca Talavera i Sara Otero, en una roda de premsa en la qual han apuntat que esperen que esta trobada es convertisca en un 'networking' per a posar en comú bandes emergents, productores, discogràfiques i professionals del món de la música i de l'audiovisual. Al llarg de la jornada, a més de les actuacions en directe, es podran vore els videoclips en projector.

L'esdeveniment compta amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura, dins del Pla d'Internacionalització de les Indústries Culturals i Creatives, que s'emmarca en el Pla Estratègic Fes Cultura. El preu de l'entrada, 10 euros, inclou l'accés a la post-party en A3.

La intenció del projecte és també "mostrar la ciutat a través de la música", no només els punts típics, sinó també "la València que coneixen els locals", ha puntualitzat Talavera. Al seu torn, mostrar a noves promeses de la música, que poden ser valencians o no, i el donar viabilitat també a l'audiovisual valencià.

En els al voltant de dos anys que la iniciativa porta en marxa a la capital del Túria, s'han gravat 30 videoclips, 29 a grups valencians i un a una banda de Granada. Tots ells s'emeten en el canal YouTube de 'The Open Stage' (www.youtube.com/user/theopenstageberlin/videos) al costat dels gairebé cent vídeos que ha gravat la mateixa iniciativa a Berlín.

Tot tipus d'estils tenen cabuda en 'The Open Stage', però això sí, són grups en els quals "creiem de veritat", ha assegurat Sara Otero, qui ha confiat que en el futur puguen fer-se un lloc el panorama musical.

Edició internacional en 2017

Precisament, amb vocació d'"internacionalitzar" la bandes nacionals, Otero ha avançat que per a 2017 tenen previst fer 'The Open Stage Festival' internacional, "probablement a Berlín", on participen dos grups valencians al costat de bandes berlineses, a més de grups de Roma i Bogotà, ciutats que també van a iniciar el seu propi 'The Open Stage' entre enguany i el que ve.

En el cas alemany, ha detallat Otero, la iniciativa té el "suport real" de l'Estat, a través d'ajudes que financen la idea que una productora berlinesa va emprendre. "Ací -a València- a poc a poc" se'n va comptant amb més suports, com el del Centre Alemany o l'IVC. "El procés és lent però pense que en algun punt arribarem", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento