Comunitat Valenciana

La 99 es converteix en dos mesos en la segona línia que més viatgers porta fins a la Fe

  • La nova línia registra 308.376 validacions des de la seua inauguració el 26 de juliol.
  • El nombre de viatgers creix a causa del seu extens recorregut per la ronda sud.
  • El servei acumula més usuaris a principis de setembre que en tot agost.
Autobús de la EMT de Valencia
Autobús de la EMT de Valencia
EMT VALENCIA
Autobús de la EMT de Valencia

La nova 99 ja és la segona línia de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) que més viatgers porta fins a l'Hospital La Fe de València. El servei d'autobús inaugurat el passat 26 de juliol ha registrat en dos mesos 308.376 validacions i s'ha convertit en un dels principals mitjans de transport per a desplaçar-se al principal centre sanitari de València, solament superat per la línia 64, que és la pròpia del barri.

El primer balanç d'aquesta línia reflecteix la demanda per part dels potencials usuaris, que s'ha traduït en 24.697 validacions en els últims sis dies del mes de juliol, en 128.632 viatges durant els 31 dies d'agost i, amb un creixement exponencial, en 155.047 validacions en els 22 primers dies de l'actual mes de setembre. 

El traçat discorre des de l'Estació de Renfe del Cabanyal fins al Palau de Congressos per la ronda sud connectant importants hospitals (La Fe, Doctor Peset, General) amb centres comercials, d'oci i serveis, a més d'altres recintes com la Ciutat de les Arts i les Ciències i el Bioparc. 

Prenent com a exemple les dades del passat dimecres 21 de setembre, la línia registra al dia 9.541 usuaris i va "en ascens" des que es va ficar en marxa, segons afirmen fonts de l'EMT. La parada amb major afluència de viatgers en sentit cap al Cabanyal és la de Tres Creus-Hospital, amb 391 persones. En el sentit contrari, cap al Palau de Congressos, la que més validacions registra és Menorca-Centre Comercial, amb 375 usuaris. 

Quant a l'Hospital La Fe, cada dia pugen en total 577 viatgers a aquesta línia en qualsevol de les dues parades en tots dos sentits (354 en sentit Palau de Congressos i 223 cap al Cabanyal). 

Pel que es refereix a les freqüències de pas, els plans anunciats per l'EMT arran de la posada en marxa de la línia contemplen per a l'horari d'hivern una freqüència de 9 a 11 minuts els dies laborables. Els dissabtes, els autobusos passaran cada 13-14 minuts als matins i cada 15-16 minuts a les vesprades. Pel que fa als diumenges i festius, tindrà una freqüència mitjana estimada de 15-16 minuts.

Aquestes magnituds suposaran una millora notable de l'anterior servei del Metrorbital, que explotava una empresa privada amb una concessió de la Conselleria d'Obres Públiques i que oferia servei cada 15 minuts els dies laborals, cada 40 minuts els dissabtes i cada hora els festius.

Un traçat amb elevada demanda 

El primer balanç de la nova línia 99 mostra el bon acolliment entre els usuaris. Fins al passat mes de juliol, el trajecte era operat pel Metrorbital, una línia de concessió privada que va desaparèixer amb la posada en marxa del servei de l'EMT.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento