Comunitat Valenciana

Oltra defensa que en el trasllat de l'ancià de Carlet es va fer al primer centre amb vacant i amb el procés habitual

  • La vicepresidenta del Consell i consellera d'Inclusió i Polítiques Socials, Mónica Oltra, ha defensat este divendres que el trasllat de l'ancià que va ser fotografiat a terra a la residència de Carlet (València) a un altre centre públic de gestió integral es va realitzar per petició de la família i que es va continuar el procediment habitual. El nou lloc de destí ha estat el primer en el qual havia una plaça vacant dins de l'àmbit territorial familiar i davant d'una "raó de força".

Així ho ha recalcat la vicepresidenta en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per este trasllat i per la decisió que el centre siga públic de gestió integral. Oltra ha subratllat que no s'ha fet perquè este centre siga millor ja que ha recalcat que les queixes rebudes en el seu departament corresponen en un 80% dels casos a centres privats i en un 20% als públics i que, en tot cas, on menys hi ha és en les residències completament públiques.

Oltra ha insistit que el trasllat es va fer "a petició de la família" després del "desafortunat fet" que l'ancià fora fotografiat a terra en lloc de ser aixecat pels cuidadors. Això ha derivat en una "ruptura de la confiança d'esta família amb els ciudadors que ho atenien", per la qual cosa s'ha demanat el trasllat en el qual es va continuar el "procediment habitual".

La consellera, que ha confiat que es preserve el nom del nou destí de l'ancià perquè vol "tranquil·litat, intimitat i respecte a la seua dignitat", ha indicat que no s'ha amagat el trasllat tot i que tampoc "ho hem publicat al DOCV". "Estava en una situació d'exposició pública innecessària", ha reiterat, i ha considerat "comprensible" que "òbviament" la família no vullga que el seu pare seguisca en este centre".

Preguntada pel motiu que el centre siga de gestió integral, ha replicat que en 20 anys "no s'han fet cap de gestió púbica" en la Comunitat per la qual cosa "l'oferta a l'abast és esta". "He de recordar que les places públiques en els últims anys han baixat i les privades s'han multiplicat per 20. És el que tenim. Ja està ben on està i ja ha passat bastant ell i la seua família", ha resumit.

"VAIG QUAN EM CRIDEN"

Sobre la petició del grup parlamentari popular en les Corts perquè comparega al ple per este tema, ha afirmat que va a la cambra "quan em criden". "Quan ells vullguen, vaig. Tant me fa si volen que la faça en ple, en comissions, a la Junta de Síndics, a la Mesa, aniré a donar explicacions on em criden",

ha manifestat.

Oltra ha explicat que el que ha passat amb l'aportació suplementària de residències a la Comunitat Valenciana des de gener d'enguany és que les persones residents "tenen la paga extraordinària que el PP els va confiscar" i que els diners per a una "vida digna" s'ha incrementat fins a 2.019 euros en majors (un 35% més) i 348 en persones amb diversitat funcional (un 56% més).

"Esta és la conseqüència del Govern del Botànic", ha dit, i ha recalcat que es recapta més perquè han augmentat les places concertades, per exemple, amb residències públiques municipals. "Si hi ha més oferta i més persones, l'aportació creix", ha dit, per a resumir: "recaudem més perquè governem millor".

"Demanen la dimissió per qualsevol cosa. Amb ells què hauríem d'haver fet? Si per recaptar més i millor hem de dimitir, per saquejar les arques públiques sistemàticament que hauríem de demanar per a ells?", s'ha preguntat, per a afegir que ací "parla qui més ha de callar". Sobre esta qüestió ha advertit que per "governar bé no anem a dimitir".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento