Comunitat Valenciana

Oltra sobre la trobada de Puig i Puigdemont: "No és que esta cimera siga històrica és que hem passat anys histèrics"

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha valorat la trobada de dilluns passat entre els presidents de la Generalitat valenciana i catalana, Ximo Puig i Carles Puigdemont, com una reunió "dins de la normalitat democràtica".
Puig y Puigdemont se reúnen en Valencia
Puig y Puigdemont se reúnen en Valencia
EUROPA PRESS
Puig y Puigdemont se reúnen en Valencia

"El problema no és que esta cimera o trobada siga històrica, sinó que hem passat uns anys histèrics", ha assenyalat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per este tema.

Oltra ha defensat que "el normal" i "el que ha de passar" entre comunitats veïnes és que "es parlen i s'entenguen". Així, en estos mesos s'han produït també reunions amb representants de les Balears, Múrcia o Castella-la Manxa, entre d'altres regions.

Segons la seua opinió, que presidents de dues comunitats veïnes "que compartixen interessos econòmics importantíssims, es parlen, es vegen, es respecten, intercanvien i acorden en funció dels interessos dels seus territoris és el normal". "El que no ho era és no tindre relacions amb la CA a la qual més exportem i de la qual més importem, amb la qual més interessos comuns tenim, això és el que no era històric ni normal", ha recalcat.

"Òbviament, -ha argumentat-, la relació sempre és més pròxima a les CA més veïnes -com Balears, Múrcia, Catalunya i Castella-la Manxa- perquè hi ha més vasos comunicants que amb Madrid i en funció dels interessos és com es programen les agendes".

"ON MÉS APRETA LA SABATILLA"

Qüestions com el Corredor Mediterrani, temes d'aigua o "problemes compartits de finançament" porten a la Comunitat Valenciana a relacionar-se amb Catalunya i la resta de regions "adjacents" per a tractar estos temes que són el "més urgent".

El Govern valencià, ha dit, manté "la relació normal i institucional amb tot el món però on apreta la sabatilla anem tots a una. És lògic", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento