Versión impresa

Alcón s'acull al seu dret a no declarar per les irregularitats en els contractes de Cultura

Alcón s'acull al seu dret a no declarar per les irregularitats en els contractes de Cultura
Alcón s'acull al seu dret a no declarar per les irregularitats en els contractes de Cultura (EUROPA PRESS)
  • VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)

L'exregidora de Cultura de l'Ajuntament de València María José Alcón s'ha acollit al seu dret a no declarar davant del jutge del cas Imelsa en la peça en la qual s'investiguen presumptes irregularitats en l'adjudicació de contractes de Cultura a canvi de comissions il·legals.

Alcón ha acudit al jutjat cap a les 10.00 hores per a declarar com a investigada en el cas Imelsa, en la peça relativa als contractes de Cultura. Davant del jutge s'ha acollit al seu dret a no declarar, i a la seua eixida dels jutjats tampoc ha volgut atendre els mitjans de comunicació que l'esperaven. "Bon dia, no vaig a fer cap declaració. Gràcies", s'ha limitat a dir.

L'exregidor -dona d'Alfonso Grau, exvicealcalde de València, també investigat en diverses peces d'esta causa- està investigada per rebre comissions il·legals a canvi de l'adjudicació de diversos contractes municipals, com la Mostra, Torres de Serrà, de Quart i Rambleta, entre d'altres.

En concret, la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil recull en un dels seus informes com Alcón i Marcos Benavent, exgerent de l'empresa pública Imelsa i també investigat en esta peça, perseguien donar els contractes de la Mostra del 2006 a societats acordades de manera prèvia, d'acord amb "interessos particulars" aliens al general a canvi d'una contraprestació. Sobre esta qüestió, es recull una conversa en la qual Alcón preguntava a Benavent: "D'ací traurem alguna coseta?".

Prèviament a Alcón ha hagut de comparèixer al jutjat d'Instrucció número 18 de València, també com a investigat, l'empresari José Adolfo Vedri, qui ha rebut adjudicacions i, a canvi, s'indaga si va poder pagar comissions il·legals.

Vedri, qui va ser propietari de l'agència de comunicació Engloba, ha respost únicament les preguntes formulades pel jutge i pel fiscal, i ha negat qualsevol tipus d'irregularitat en les contractacions municipals o haver pagat alguna comissió il·legal, segons han confirmat fonts coneixedores de la declaració.

L'empresari, que sempre ha defensat la seua innocència, ha insistit en no haver comès irregularitats en el desenvolupament de la seua professió, mentre que el seu advocat s'ha limitat a dir que esperen que "tot això s'arxive".

NI ALCÓN NI BENAVENT

Davant del jutge, Vedri ha afirmat que no va pagar cap comissió per l'adjudicació i gestió de La Rambleta i ha assegurat que no havia parlat amb Alcón abans de les adjudicacions. Pel que fa a Benavent, ha explicat que inicialment van tindre una empresa en comú, però que després no va tornar a tindre relació amb ell fins que este va arribar a Imelsa. A partir de 2011 sí van mantindre una relació personal però, ha dit, això no va influir en el tema de les adjudicacions i contractacions.

Està previst que a les 13.00 hores declare també per esta peça Marcos Benavent, qui s'ha definit com 'ionki dels diners'.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2845480/0/alcon-sacull-al-seu-dret-no-declarar-per-les-irregularitats-els-contractes-cultura/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR