Comunitat Valenciana

AECC València finança amb 150.000 € una teràpia per a tractar el neuroblastoma, el càncer més habitual en xiquets

  • L'Associació Espanyola Contra el Càncer de València (AECC València) finançarà amb 150.000 euros la investigació d'una teràpia innovadora per a tractar el neuroblastoma d'alt risc, una patologia que és actualment la segona causa més freqüent de mortalitat en els xiquets i el càncer més habitual en menors.
La Reina Letizia ha presidido el acto de entrega de las ayudas en Madrid
La Reina Letizia ha presidido el acto de entrega de las ayudas en Madrid
AECC VALENCIA
La Reina Letizia ha presidido el acto de entrega de las ayudas en Madrid

El projecte està dirigit pel responsable del laboratori de Biologia Cel·lular i Molecular del grup d'investigació en càncer de l'Hospital La Fe de Valencia, Jaime Font de Mora, i s'emmarca dins dels 7,9 milions d'euros d'ajudes que la fundació AECC concedirà enguany a 34 investigadors per a desenvolupar 22 línies d'investigació a Espanya, segons ha informat l'organització en un comunicat.

Esta teràpia ajudarà a confirmar si el tractament amb el fàrmac que s'utilitza habitualment en adults amb càncer de mama i ovari hereditari és eficaç en nens amb neuroblastoma. En estos casos, l'associació ha explicat que ja que s'han detectat similituds funcionals tant en els gens afectats en càncer de mama i ovari i el de neuroblastoma d 'alt risc.

Actualment, cada any es diagnostiquen a Espanya fins a 80 nous casos d'este tipus de càncer amb un percentatge de supervivència "molt variable" en funció de l'edat en la qual es diagnostica i d'algunes alteracions genètiques.

El finançament d'esta nova teràpia se suma a les tres beques predoctorals pròpies en oncologia que AECC València va convocar el juny, dotades amb 60.000 euros cadascuna perquè joves investigadors realitzen les seues tesis doctorals en centres d'investigació o universitats de la província. Dels 29 projectes rebuts, 25 han superat tots els requisits i s'han enviat a l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva (ANEP) per a la seua avaluació.

Els fons de les beques predoctorals procedixen de la recaptació íntegra de les carreres i marxes del Circuit Provincial València Contra el Càncer 2016 que organitza AECC València amb la col·laboració de les seues juntes locals.

SUPERVIVÈNCIA DEL 60%

Amb motiu del primer Dia Mundial de la Investigació en Càncer, la Reina Letícia ha presidit este dijous a Madrid l'acte de lliurament d'estes ajudes. Les corresponents a València les ha rebut el president d'AECC València, Tomás Trenor, al costat de l'investigador responsable del projecte.

Gràcies a este tipus d'iniciatives, el titular de l'associació ha destacat que "s'ha aconseguit que el càncer tinga una supervivència pròxima al 60% i que els tractaments d'alguns tumors siguen cada vegada menys agressius".

Per esta raó, ha reivindicat que "la implicació activa de tots en este àmbit és clau" amb vista a "seguir millorant els índexs de supervivència i la qualitat de vida de les persones afectades" per esta malaltia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento