Versión impresa

AECC València finança amb 150.000 € una teràpia per a tractar el neuroblastoma, el càncer més habitual en xiquets

AECC València finança amb 150.000 € una teràpia per a tractar el neuroblastoma, el càncer més habitual en xiquets
AECC València finança amb 150.000 € una teràpia per a tractar el neuroblastoma, el càncer més habitual en xiquets (AECC VALENCIA)
  • L'Associació Espanyola Contra el Càncer de València (AECC València) finançarà amb 150.000 euros la investigació d'una teràpia innovadora per a tractar el neuroblastoma d'alt risc, una patologia que és actualment la segona causa més freqüent de mortalitat en els xiquets i el càncer més habitual en menors.

El projecte està dirigit pel responsable del laboratori de Biologia Cel·lular i Molecular del grup d'investigació en càncer de l'Hospital La Fe de Valencia, Jaime Font de Mora, i s'emmarca dins dels 7,9 milions d'euros d'ajudes que la fundació AECC concedirà enguany a 34 investigadors per a desenvolupar 22 línies d'investigació a Espanya, segons ha informat l'organització en un comunicat.

Esta teràpia ajudarà a confirmar si el tractament amb el fàrmac que s'utilitza habitualment en adults amb càncer de mama i ovari hereditari és eficaç en nens amb neuroblastoma. En estos casos, l'associació ha explicat que ja que s'han detectat similituds funcionals tant en els gens afectats en càncer de mama i ovari i el de neuroblastoma d 'alt risc.

Actualment, cada any es diagnostiquen a Espanya fins a 80 nous casos d'este tipus de càncer amb un percentatge de supervivència "molt variable" en funció de l'edat en la qual es diagnostica i d'algunes alteracions genètiques.

El finançament d'esta nova teràpia se suma a les tres beques predoctorals pròpies en oncologia que AECC València va convocar el juny, dotades amb 60.000 euros cadascuna perquè joves investigadors realitzen les seues tesis doctorals en centres d'investigació o universitats de la província. Dels 29 projectes rebuts, 25 han superat tots els requisits i s'han enviat a l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva (ANEP) per a la seua avaluació.

Els fons de les beques predoctorals procedixen de la recaptació íntegra de les carreres i marxes del Circuit Provincial València Contra el Càncer 2016 que organitza AECC València amb la col·laboració de les seues juntes locals.

SUPERVIVÈNCIA DEL 60%

Amb motiu del primer Dia Mundial de la Investigació en Càncer, la Reina Letícia ha presidit este dijous a Madrid l'acte de lliurament d'estes ajudes. Les corresponents a València les ha rebut el president d'AECC València, Tomás Trenor, al costat de l'investigador responsable del projecte.

Gràcies a este tipus d'iniciatives, el titular de l'associació ha destacat que "s'ha aconseguit que el càncer tinga una supervivència pròxima al 60% i que els tractaments d'alguns tumors siguen cada vegada menys agressius".

Per esta raó, ha reivindicat que "la implicació activa de tots en este àmbit és clau" amb vista a "seguir millorant els índexs de supervivència i la qualitat de vida de les persones afectades" per esta malaltia.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2844969/0/aecc-val-ncia-financa-amb-150-000-ter-pia-per-tractar-neuroblastoma-c-ncer-mes-habitual-xiquets/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR