Comunitat Valenciana

Associacions rendixen un homenatge simultani este divendres a Estellés a València, Barcelona i Palma

  • Associacions culturals rendiran este divendres un homenatge simultani al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés amb un sopar a València, Barcelona i Palma, segons ha informat Acció Cultural del País Valencià en un comunicat.

L'homenatge consistirà en la realització de tres 'Sopars Estellés' simultanis a València, Barcelona i Palma de Mallorca, amb una lectura pública de poemes de l'autor de Burjassot, que "significa una aposta per la cultura i la llengua, i una voluntat de dignificació i popularització d'estes".

El 'Sopar Estellés', que tindrà lloc a València a les 21.00 hores a la Plaça del Pilar, es va organitzar per primera vegada l'any passat i és el resultat de la col·laboració entre ACPV, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), la Societat Coral El Micalet i Ca Revolta.

ACPV ha subratllat que 2015 va ser un "èxit de participació" que esperen reeditar. A l'acte han confirmat la seua assistència el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i l'alcalde de València, Joan Ribó, a més d'escriptors, socis de les entitats organitzadores i amics de la cultura.

La novetat d'enguany és que Òmnium Cultural i l'Espai País Valencià, d'una part, i Obra Cultural Balear (OCB), d'una altra, han decidit sumar-se a la iniciativa i organitzar este divendres a la mateixa hora actes similars a Barcelona i Mallorca.

Durant el sopar haurà connexions en directe entre els tres actes, de manera que els assistents a cadascun "podran sentir i vore" el que es fa en els altres i, particularment, portar a terme una lectura conjunta de poemes des de les tres capitals "com a símbol d'unió lingüística i cultural".

ACPV valora la iniciativa perquè a més coincidix "en el context del començament d'un període de diàleg i col·laboració entre els governs valencià i català", després de la cimera dels dos presidents autonòmics dilluns passat a València. Es tracta d'un "pas" que l'entitat "ha reclamat durant anys i que aplaudix" i que ara vol acompanyar "amb un renovat impuls al diàleg i la col·laboració, també a l'àmbit cívic i associatiu".

En esta línia, creu que el 'sopar' "celebra que la cultura està d'enhorabona perquè els interessos polítics partidistes de conflictivitzar-la han acabat per fracassar gràcies, a la maduresa de la nostra societat, i comença a obrir-se un període d'il·lusió i col·laboració entre els tres territoris, que divendres ens agermanarem simbòlicament amb este triple i simultani" homenatge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento