Comunitat Valenciana

Els pares preadoptius de Sueca estudien recórrer al TC perquè el xiquet torne amb ells

  • Els pares preadoptius del xiquet de quatre anys acollit a Sueca (València) que va ser lliurat la setmana passada a la seua mare biològica en compliment d'una sentència de l'Audiència d'Astúries no estan d'acord amb la inadmissió del seu recurs pel Tribunal Suprem (TS) pel que estudien recórrer en empara al Constitucional perquè el menor torne amb ells.
Padres preadoptivos de Joan
Padres preadoptivos de Joan
EUROPA PRESS
Padres preadoptivos de Joan

Així ho ha manifestat en declaracions a Europa Press l'advocat dels pares preadoptius, Enrique Vila, que ha explicat que després d'esta decisió del Suprem cabria recurs d'empara davant del TC, una possibilitat que estan estudiant ja que esperaven que el TS s'haguera pronunciat sobre el fons de l'assumpte.

El lletrat ha rebutjat valorar en profunditat la resolució del Suprem sobre el recurs presentat pels pares preadoptius, la Fiscalia i la Conselleria de Servicis Socials d'Astúries, ja que encara no se'ls ha notificat la sentència de manera formal i, per tant, desconeix les raons de la inadmissió.

Tot i això, ha destacat que "l'important" és que es complisca allò acordat" amb la mare biològica perquè els pares preadoptius mantinguen contacte amb el menor. En este sentit, ha assenyalat que el seu defensat manté converses amb l'advocada de la mare biològica "per a saber com està el xiquet" i estan en espera que s'establisquen pròximes visites.

Esta família de Sueca va rebre el menor quan tenia tan sols 18 mesos, després que la mare biològica, de 14 anys en aquell moment, fora tutelada pels servicis socials d'Astúries i declararen al menut en desemparament. A la jove li constaven en aquell moment "nou intervencions per embriaguesa i per vida dolenta", segons ha explicat fa poc el lletrat.

Transcorregut un temps, l'àvia biològica del menor, resident a Suïssa, va voler recuperar al seu nét i van iniciar un procediment judicial que en primera instància li va donar la raó a la família de Sueca en constar en la causa diferents informes tècnics de servicis socials contra la mare biològica.

La mare i l'àvia van recórrer esta decisió i, basant-se en un nou informe psicològic que se li va practicar a la progenitora en què se li indicava que estava capacitada per a cuidar i tindre el seu fill, l'Audiència d'Astúries va dictar una resolució el mes de març de l'enguany per la qual se li obligava la família de Sueca a lliurar el menor.

Els veïns de Sueca van recórrer llavors al Suprem, que ara ha no admès la seua al·legació, sense entrar en el fons, i com a resposta a una qüestió formal, ja que contra este tipus de decisions -un incident processal en relació amb la necessitat d'assentiment en l'adopció-, no cap recurs davant de l'alt tribunal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento