Comunitat Valenciana

Borriana i l'AVL signen un conveni per a promocionar l'ús del valencià a la ciutat

  • El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, al costat del vicepresident de l'entitat, Josep Palomero, han signat este dimecres un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Borriana (Castelló) amb l'objectiu de fer activitats i accions de promoció de l'ús del valencià.
BURRIANA Y LA AVL FIRMAN UN CONVENIO
BURRIANA Y LA AVL FIRMAN UN CONVENIO
AYUNTAMIENTO DE BURRIANA
BURRIANA Y LA AVL FIRMAN UN CONVENIO

Abans de la signatura oficial del compromís entre Ajuntament i l'Acadèmia, el president Ramon Ferrer ha estat convidat per l'alcaldessa a signar en el llibre d'honor de la ciutat, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Durant este primer acte, l'alcaldessa també ha lliurat a Ferrer un volum de la 'Història de Borriana' de Francesc Roca i Alcaid, al costat de la insígnia de la ciutat. A continuació s'ha signat el conveni de col·laboració que té com a principal objectiu seguir creant espais, programacions o activitats on l'ús del valencià siga el punt destacat.

Així, l'AVL adquirix el compromís d'assessorar en matèria lingüística el personal de servici de l'Ajuntament, així com donar l'oportunitat de participar en les jornades formatives que organitza periòdicament. A més també proveirà a Borriana de les publicacions pròpies que farà arribar a la Biblioteca Municipal, o fins i tot, assessorarà des del punt de vista lingüístic a la Junta Local Fallera.

Finalment, l'AVL es compromet a participar en totes les línies de subvenció que puga crear per als municipis amb els quals s'han signat convenis singulars de col·laboració.

SITUAR LA LLENGUA ON CORRESPON

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha volgut destacar que "és un plaer poder signar este tipus de conveni que suposa un pas més al treball conjunt de situar la nostra llengua al lloc que li correspon".

Per la seua banda, el president de l'AVL, Ramon Ferrer, ha explicat que "l'agraïment és nostre per a la ciutat de Borriana, ja que l'Acadèmia no és res sense el món exterior, i tot el treball i estudis que realitza no servirien de res sense que els pobles i la gent que parla valencià formaren part".

Ferrer ha afegit que "volem que estos camins que anem obrint entre pobles i institució siguen cada vegada més grans, i que la comunicació entre tots seguisca donant fruits en forma de, per exemple, les paraules que el senyor Palomero fa arribar directament des de la ciutat de Borriana fins als diccionaris o compilacions de l'Acadèmia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento