Comunitat Valenciana

Educació diu que l'alumna d'un IES de València podrà anar a classe amb hijab i farà una normativa sobre indumentària

  • VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)
La joven Takwa Rejeb
La joven Takwa Rejeb
CEDIDA/TAKWA REJEB
La joven Takwa Rejeb

La jove musulmana estudiant d'un institut de València a la qual se li havia impedit acudir a classe amb 'hijab' -el mocador que cobrix el cap- podrà assistir finalment amb esta peça, segons ha garantit la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, que, a més, ha anunciat que farà una normativa per a regular el referent a les peces de vestir de l'alumnat.

Així, l'administració educativa valenciana ha informat que "ha garantit el dret a l'ensenyament de l'alumna i podrà assistir amb hijab al centre en totes les classes lectives". "Esta determinació s'ha portat a terme després de tractar el cas concret amb els diferents agents educatius i socials implicats en la qüestió", assenyala el departament que dirigix Vicent Marzà a través d'un comunicat.

Des d'Educació han afegit "que el màxim objectiu és garantir el dret en l'educació de l'alumnat i que calen tot tipus d'eines per a fomentar la convivència i la diversitat cultural als centres educatius valencians".

"Cal recordar -prosseguixen- que per a l'actual curs escolar Educació ha creat la figura d'un coordinador per a cada centre educatiu d'Igualtat i Convivència amb l'objectiu de treballar de primera mà diferents situacions relacionades amb esta temàtica".

Alhora, des de la Direcció general de Política Educativa s'organitzarà per a l'actual curs una jornada de reflexió sobre els nous reptes i contextos socials per a tractar la diversitat cultural en les aules i com garantir bones pràctiques interculturals en el si dels centres educatius valencians.

"ÉS EL SEGLE DEL CANVI"

Per la seua banda, l'alumna que ha denunciat que no se li permetia accedir a classe amb el mocador, Takwa Rejeb, s'ha mostrat molt satisfeta en conèixer la resolució de la Conselleria: "M'alegre molt que no s'haja quedat en un tema més i que estiguem fent canvis. Este és el segle del canvi", ha asseverat en declaracions a Europa Press.

La jove ha remarcat que "l'important és garantir els drets de tots i tots tenim dret a estudiar" i ha insistit que amb el seu acte de posar-se l'hijab "no fa mal a ningú".

A més, ha confiat que el seu cas puga servir d'exemple per a altres centres educatius. "Es comença a poc a poc i cadascun posant el nostre granet, el canvi es generarà".

El cas va transcendir la setmana passada, quan SOS Racisme va fer pública la queixa de la jove, que portava una setmana sense accedir a classe després d'haver rebut la telefonada del director de l'institut per a demanar-li que es traguera el mocador o, del contrari, no podria entrar a l'aula. El responsable del centre esgrimia un article del reglament de l'institut que impedix als alumnes portar res al cap, norma que va nàixer per a impedir que estigueren en classe amb gorres i barrets que pogueren ocultar la seua cara.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento