Comunitat Valenciana

Ford reduirà dues hores la jornada laboral en la secció de motors per la baixada de la producció

  • Ford i la secció sindical d'UGT en la factoria d'Almussafes (València) han arribat este dijous a un acord per a evitar que la baixada de la producció en la secció de motors comporte una reducció de plantilla.
Planta de Ford en Almussafes.
Planta de Ford en Almussafes.
FORD
Planta de Ford en Almussafes.

Així, han acordat reduir en dues hores la jornada laboral però sense retallar el salari, per la qual cosa s'evita l'aplicació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació Temporal (ERTO) com temia el sindicat que es fes.

Així ho ha explicat a Europa Press fonts de la direcció de l'empresa que han precisat que l'acord és molt semblant a l'assolit el juliol en la secció de vehicles que va evitar els 430 acomiadaments anunciats per la factoria.

En concret, l'acord, que es farà efectiu la setmana que ve, preveu la reducció en dues hores diàries la jornada laboral, segurament els divendres de vesprada, que es recuperaran en sis dissabtes de 2017. "El ERTO està descartat", han destacat des de l'empresa que han valorat que amb esta mesura s'evita reduir la plantilla.

El mes de juliol passat sindicats i Ford van mantindre una sèrie de reunions per a evitar els 430 acomiadaments que la factoria ha anunciat en la secció de vehicles després de la baixada de la producció. Tot i això, van assolir un pacte molt semblant al d'este dijous, pel qual la plantilla reduïa en dues hores diàries la seua jornada laboral -sense retallar el salari- i recuperarà les hores no treballades en dissabtes de 2017.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento