Comunitat Valenciana

El PP espera que el Consell reconsidere el nomenament de Nomdedéu pel seu perfil "separatista radical"

  • El grup parlamentari del PP en les Corts Valencianes ha assenyalat este dijous que espera que el Consell reconsidere la designació del fins ara vicealcalde de Castelló i membre del Bloc, Enric Nomdedéu, com a nou secretari autonòmic d'Ocupació pel seu perfil "separatista radical", les seues "banderes pancatalanistes" i la seua "defensa fèrria de l'independentisme".

Tot i això, el PP ha instat a Nomdedéu, si el seu nomenament es confirma per part del Govern valencià, que "abandone la seua deriva nacionalista" i "la seua radicalitat" per a centrar-se en "treballar pels interessos de tots els valencians i, en especial, perquè els desocupats valencians tinguen oportunitats".

Així ho ha indicat el responsable de l'àrea de Joventut del grup popular en la Cambra autonòmica, Juan Carlos Caballero, durant la roda de premsa que ha oferit per a parlar sobre beques universitàries, referint-se a la designació per part de l'Executiva Nacional del Bloc d'Enric Nomdedéu com a nou secretari autonòmic d'Ocupació.

Alhora, Caballero ha censurat que l'elecció de Nomdedéu haja estat "més rellevant pel cisma que ha causat en el Bloc, que pel nomenament" en si, en al·lusió a la falta de consens en esta designació denunciada d'una banda de l'esmentada formació.

El diputat del PP ha considerat també que el nomenament del nou responsable autonòmic d'Ocupació "arriba malament" i ha manifestat, sobre esta qüestió, que "Nomdedéu és més conegut per les banderes pancatalanistes i per la seua defensa fèrria de l'independentisme que per la defensa dels interessos dels valencians".

Juan Carlos Caballero ha afegit que és més conegut "per les seues proclames i insults als qui no pensen com ell que per un caràcter dialogant a la recerca d'acords i de consensos per a satisfer l'interès general". "És, fins i tot, més conegut per les peinetes en el ple municipal que per una trajectòria professional que l'avale per a establir polítiques actives d'ocupació a la Comunitat Valenciana", ha afegit.

Caballero ha apuntat que la trajectòria d'Enric Nomdedéu "l'avala com un separatista radical", després del que ha afirmat que té "un perfil molt poc adequat per a generar les condicions òptimes per a la reducció de la desocupació a la Comunitat Valenciana".

El responsable de l'àrea de Joventut del PP en les Corts ha criticat que el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, "per a apagar el foc que havia causat en la seua conselleria a causa del mestissatge" hi haja "proposat com a secretari autonòmic un piròman que just abans que es produïsca el seu nomenament ja ha propagat el foc en el si del seu partit".

"NECESSITEM MENYS CRISPACIÓ"

"La crispació, el radicalisme, la incertesa i la inestabilitat són just el contrari del que necessiten les pimes, les empreses, els autònoms i els desocupats valencians", ha asseverat el parlamentari del PP.

Caballero ha comentat que el grup municipal popular espera que el Consell "reconsidere" el nomenament de Nomdedéu tot i que si no és així li ha instat a "abandonar la seua deriva nacionalista" i "la seua radicalitat" per a "centrar-se a treballar pels interessos de tots els valencians i, en especial, perquè els desocupats valencians tinguen oportunitats".

"Els valencians necessitem més gestió i menys crispació. Menys sectarisme i més treball per les polítiques actives d'ocupació que este Consell té oblidades", ha insistit el representant del PP.

"ARRIBA TARD"

D'altra banda, Juan Carlos Caballero ha opinat que el nomenament del nou secretari autonòmic d'Ocupació "arriba tard". Sobre esta qüestió, ha censurat que en la "reestructuració" que el Consell va fer "a principis del mes d'agost" s'oblidés "de nomenar al càrrec possiblement més important, el secretari autonòmic d'ocupació".

A més, ha lamentat que el Govern valencià es queixara "que no tenia diners per atendre les famílies, per a abaixar les taxes universitàries i per a pagar la renda de ciutadania" i que ho tinguera "per a engreixar el nombre d'alts càrrecs i les plantilles d'assessors del president, Ximo Puig, i de la vicepresidenta, Mónica Oltra".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento