Diada de Sant Jordi 2016 per a tots els gustos

  • Enguany, Sant Jordi cau en dissabte, i com cada any, entitats, editorials, autors i institucions donen el millor de si mateixos per fer del dia del llibre i la rosa un èxit.
  • La Rambla del Raval aplega 40 activitats, la Casa Batlló cobrirà la seva façana de roses i en l'Antiga Fàbrica Damm actuaran els Catarres, Mazoni, Lax'n'Busto, La Soul Machine i Trau, entre altres.
Sant Jordi 2015
Sant Jordi 2015
EFE/ Toni Garrriga
Sant Jordi 2015

Com cada any, tots els indrets de Catalunya s’omplen de flors i llibres per gaudir de la celebració de Sant Jordi. En aquesta diada, els carrers apleguen les parades i les carpes  veïnals i d’entitats que s’encarreguen d’acollir  botiguers i llibreters, a més de comptar amb la presència d’il·lustres escriptors, que firmen les seves obres  durant tot el dia en diferents punts de la ciutat de Barcelona.

No obstant això, són molts els que busquen una alternativa diferent durant el dia i per això, un any més, s’organitzen  als carrers i centres cívics, diverses activitats, tallers artesanals, concerts en família, i  fins i tot, algunes rutes culturals, que faran d’aquesta data  tan senyalada, un dia per tots els gustos.

Llistat d'activitats

1. Diversitat i cultura al Raval. A la Rambla es realitzaran 40 activitats diferents programades per 75 entitats veïnals de la zona (De 10 a 20 hores).

2. Oferta musical diversa. El consistori de Girona organitza un concert gratuït amb Celtas Cortos i altres artistes a la plaça Calvet i Rubalcava (19.30h).

3. Solidaritat a peu de carrer. La Plaça de la Vila de Badalona i els seus carrers, reuniran 62 parades i activitats de caràcter cultural i solidari(22 i 23 d’abril).

4. L’aventura de llegir. Les biblioteques Juan Marsé i Mercè Rodoreda ofereixen una ruta Literària-Artística pels carrers del Carmel, Can Barò i el Guinardó (Biblioteca el Carmel a les 11h).

5. Narració amb Santi Rovira. La Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras organitza la narració La veritable llegenda de Sant Jordi (Gratuït, 11h)

6.Tallers i Activitats variades. El Centre Cívic Cotxeres Borrell aplegarà durant la diada tallers, activitats i altres sorpreses (Gratuït, 18h).

7. Titelles en família. El Centre Cívic Pere Pruna realitza un espectacle familiar amb contes i titelles. (Preu: 3,51€, a les 18.00h)

8. Venda de llibres al barri. Sant Andreu Contemporani aprofita la diada per vendre les seves publicacions en el Centre Cívic de Sant Andreu(5€, 3 llibres).

9. Un Sant Jordi medieval. El barri de La Maternitat i Sant Ramon es converteixen en  punt de venda de llibres i roses (Gratuït, de 16h a 20, Centre Cívic Joan Oliver).

10. Llegendes catalanes. La Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras acull Lletra petita, un espai de narració popular a càrrec de Joan Boher (Gratuït, 11.30h).

11. Crea el teu Sant Jordi. El Casal de Barri Can Portabella organitza el taller infantil ‘Crea el teu Sant Jordi’ (Gratuït, places limitades, de 17.30 a 18.30 hores).

12. Acció solidària. La Casa Batlló pren vida amb una acció de caràcter solidari que cobrirà la seva façana de roses, en un acte creatiu i popular.

13. Revetlla de Sant Jordi. La Biblioteca del Museu Marítim s’afegeix per cinquè any  a la diada del llibre amb la lectura de fragments de poesia(Gratuït, de 12h a 18h).

14. Mercat fleadonia. La plaça Salvador Seguí, al costat de la Filmoteca, serà aquest dia un mercat de flors i literatura (de 10 a 20h).

15. 50 anys de Plácodo Domingo al Liceu. El Liceu presenta la producció Simon Boccanegra amb el tenor marileny en el paper protagonista (fins al 29 d’abril).

16. Crea el teu propi mòbil. La Companyia Puça espectacles organitza al Casal de Barri Congrés-Indians, un taller per construir un mòbil  amb  els elements de la llegenda (Gratuït, 12h).

17. Edició especial de poesia. Els guanyadors del certamen de poesia Poetry Slam ofereixen una exhibició de poesia a l’Auditori de Sant Martí de Provençals (Gratuït, 20h).

18. Portes obertes. L’Ajuntament obre les portes per oferir una visita guiada amb personatges històrics (Aforament limitat, Gratuït, de 10 a 20h).

19. Fires al barri Fort Pienc. A la fira s’hi trobaran diferents activitats, tallers i jocs que organitzen les entitats del barri (De 10 a 20.30h).

20. Art per Bibliòfils. El Centre Arts Santa Mònica acull la setena edició d’Arts Libris amb diverses obres del segle XX i XXI.

21. Lectura i Havaneres. Davant de la Biblioteca-La Fraternitat es realitzaran  lectures en veu alta i una cantada d’havaneres.

22. Llegim Joan Amades. L’Associació Cultural Joan Amades proposa una lectura en obert de textos del folklorista. A la iniciativa, ja si han sumat 14 entitats (Diversos punts de Barcelona, de 10 a 20h).

23. Lletres al Parlament. El Parlament de Catalunya organitza un any més l’acte Lletres al Parlament, amb la lectura de textos de Ramon Llull (22 d’abril, 11 hores).

24. Concerts a l’Auditori. L’Auditori acull els concerts de l’última temporada de l’OBC (d’11 a 20.30h).

25. Ritme de La Catalana. La Sala Luz de Gas organitza  el concert de presentació, La Catalana, l’orquestra de ball amb repertori 100% en català (Entrada limitada, 20 hores).

26. Sant Pau per Sant Jordi. El Recinte Modernista de Sant Pau s’omple d’activitats culturals, amb diverses lectures i actuacions al llarg del matí (Gratuït, de 10 a 18.30h).

27. Roses 100% solidàries. El pati de l’Ajuntament obre les portes per vendre roses solidàries. L’import es destinarà a associacions sense ànim de lucre (De 10 a 20h).

28. Concert a Hostafrancs. El Consell Municipal del Districte de Sants-Montjuïc i l’Orfeó Atlàntida celebren un concert(Gratuït, a les 18.30h).

Pop i Rock a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm serà a partir de les 11.30h del matí del pròxim dissabte un punt de trobada pels diferents grups de música pop i rock, amb un cartell eclèctic que oferirà l’actuació en  directe d’alguns artistes com els Catarres, Mazoni, Lax’n'Busto, La Soul Machine i Trau, entre altres.  Durant la Jornada també hi haurà food trucks i una firma de llibres i discos, a partir de les 12 del matí, que reunirà a nombrosos músics com Manel, Sopa de Cabres, La Pegatina, Albert Pla o Quimi Portet, dins les instal·lacions de la Damm.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento