Torna la llum a Barcelona però 80.000 veïns tenen servei precari

Un transformador mòbil i 135 equips electrògens faciliten el subministrament a 10.000 abonats que han passat tres dies a les fosques. Noves cassolades i protestes al carrer d’afectats indignats.
Fecsa va restablir la llum als 10.000 abonats que ahir van passar la tercera jornada consecutiva a les fosques. Va ser gràcies al segon transformador mòbil instal·lat a Maragall i a 135 equips electrògens.  Tot i així, veïns de Maragall i Gràcia van denunciar anit que encara no tenien llum.En uns dies s’obrirà la connexió entre Maragall i Vilanova, gràcies a les obres que es fan al carrer Lepant,  que generen problemes al trànsit. El servei serà «precari» per als 80.000 clients de la subestació de Maragall, segons Fecsa. La propietària, Red Eléctrica, no sap quan s’hi recuperarà la normalitat.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va exigir a Fecsa i a Red Elèctrica «garanties d’actuacions perquè mai més es torni a produir una situació semblant». Hereu està recuperant-se d’una operació.

Els veïns van repetir cassolades a Gràcia pel matí i per la tarda. I per avui hi ha convocada una manifestació a la plaça Sant Jaume (19.30 h).

Els enginyers tècnics alerten que els talls es podrien repetir. I creuen que la situació de Girona és la més crítica de Catalunya. Demanen més línies, millor interconnectades i amb millors proteccions.

Pèrdues milionàries

Els experts recomanen als afectats guardar els documents per sustentar la reclamació (se n’han presentat 5.791). Al comerç, les pèrdues superen els 50 milions.

L’Hospital de Sant Pau, la Fundació Puigvert i nou centres sanitaris més funcionen amb grups electrògens. Salut està reprogramant 1.299 visites i intervencions.

Incidències

Aliments: Salut demana extremar les precaucions amb els aliments congelats que han trencat la cadena del fred. Podrien no estar en bones condicions.

L’exèrcit a Barcelona: Defensa va enviar fins a quinze grups electrògens. Alguns generadors que s’han instal·lat aquests dies també s’han avariat.

Servei jurídic: L’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi d’Advocats han creat un servei d’orientació jurídica per als afectats (e-mail de contacte: soj@icab.cat).

Comboi: Els Mossos van escortar de matinada un comboi amb generadors elèctrics d’emergèncias.

Sagrada Família: Ha continuat il·luminada de nit, davant les crítiques dels veïns sense llum. A petició de l’Ajuntament, ahir va accedir a no encendre l’enllumenat.

Mal rebuts a Anglès: L’Ajuntament d’aquesta població no va cedir les dependències a Red Eléctrica i no es van fer els tràmits per fer 17 expropiacions per la línia d’alta tensió, MAT.

Situació crítica: La Direcció General d’Energia i Mines ja va alertar, en unes jornades a la UPC, que la situació de la xarxa elèctrica a Barcelona era crítica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento