Es destapa el programa català que va a Frankfurt

Més de 800 artistes formaran la delegació local a la Fira del Llibre alemanya, que se celebra a l’octubre, i on Calixto Bieito estrena la versió teatral de ‘Tirant lo Blanc’.
Josep Bargalló en primer terme. Darrera, Santos i Bieito (esq. i centre).(EFE)
Josep Bargalló en primer terme. Darrera, Santos i Bieito (esq. i centre).(EFE)
Josep Bargalló en primer terme. Darrera, Santos i Bieito (esq. i centre).(EFE)

La Fira del Llibre de Frankfurt (Alemanya) comença a escriure les seves primeres pàgines a dos mesos vista de la cita, el proper octubre. L’ex- conseller Josep Bargalló, actualment al capdavant de l’Institut Ramon Llull i l’exdirector del festival Grec, ara responsable del programa artístic de Frankfurt, Borja Sitjà, van presentar ahir a dues veus la presència de més de 800 artistes catalans com a cultura convidada.

Hi haurà nou exposicions, molta dansa i  la presència del festival Sónar de música avançada amb un sopar de cuiners catalans, un concert del valencià Carles Santos i un show del campió de trial indoor i outdoor Adam Raga. I l’ús pels participants de l’instrument reactable que ha creat un equip de la Universitat Pompeu Fabra.

I literatura, fins i tot al teatre. Perquè, a banda de l’espectacle inaugural de Joan Ollé, el protagonisme a les taules el tindrà l’inclassificable Calixto Bieito, que trasllada a l’escenari la novel·la de cavalleries de Joanot Martorell Tirant lo Blanc, en llengua catalana medieval.

Com Bieito, la cultura catalana compareixerà a Frankfurt amb ganes de triomfar a base d’esperit de «sorpresa» i de «creació i eclecticisme», senyes de cultura mil·lenària que no sols es deu a Miró, Dalí  o la Sagrada Família (tot i que aquesta última motivi una mostra  comissariada per un equip australià i Mark Burry, qui treballa in situ els volums futurs del temple).El pressupost total, 12 milions d’euros. El cost de la part artística és un misteri.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento