Operatiu contra el frau elèctric a Figueres

Tècnic d'Endesa comprovant les connexions de la xarxa al barri de Sant Joan de Figueres.
Tècnic d'Endesa comprovant les connexions de la xarxa al barri de Sant Joan de Figueres.
Pi X.
Tècnic d'Endesa comprovant les connexions de la xarxa al barri de Sant Joan de Figueres.

Operatiu contra el frau elèctric a Figueres per lluitar contra el cultiu de marihuana i els continus talls de llum, que van a més quan arriba l'hivern. Guàrdia Urbana, mossos i operaris d'Endesa han inspeccionat 50 habitatges del barri de Sant Joan per tallar les connexions a aquells que punxen electricitat.

El dispositiu, que ja havia estat planificat, coincideix amb les queixes de l'alcaldessa Marta Felip que ha demanat solucions a Endesa per reforçar la xarxa. Tot i que hi ha picaresca, l'Ajuntament assegura que només una de cada quatre llars té la llum punxada i que això no justifica les apagades constants.

Nou operatiu policial a Figueres per lluitar contra el frau elèctric. Aquest cop, ha tocat el torn a 50 habitatges del barri de Sant Joan, compresos entre els carrers Ramon i Cajal, Esculapi i Doctor Marañón. Diverses furgones amb agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) han blindat la zona des de primera hora del matí per permetre que els tècnics d'Endesa revisessin els comptadors.

Al dispositiu, que s'ha fet conjuntament entre Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, hi han pres part una cinquantena d'agents de la policia catalana i una dotzena de la local. Dels 50 habitatges, se n'han detectat quatre que defraudaven llum. Dos d'ells estaven connectats directament a l'estesa elèctrica del carrer i els altres dos tenien els comptadors punxats.

"La motivació de l'operatiu, un cop més, han estat les reiterades queixes veïnals pels talls de llum i les sospites fonamentades que en algun dels habitatges hi havia plantacions de marihuana", ha explicat el cap de l'ABP de Figueres, l'inspector Alfons Sánchez. Aquest dimarts, els mossos han trobat una plantació en un dels domicilis. En total, hi havia 135 plantes de marihuana que creixien en una habitació. I en dues cambres més, hi havia restes que també s'hi havia cultivat droga.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana denunciaran ara els inquilins dels habitatges que tenien la llum punxada per defraudació del fluid elèctric. I en el cas del domicili on s'hi cultivava marihuana, faran el mateix, en aquest cas però per un delicte contra la salut pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento