El consum d’estimulants es dispara pels exàmens

  • Els joves recorren cada vegada més a pastilles de cafeïna i a begudes energètiques.
  • Les farmàcies han doblat vendes de productes amb ginseng.
Per suportar els exàmens i els darrers dies de curs, els joves recorren no només als clàssics de l’àvia, com ara les vitamines i la valeriana, sinó també a d’altres fàrmacs i substàncies que actuen com a estimulants.

Ho demostra el fet que en les darreres setmanes les farmàcies de Barcelona han doblat les vendes de complexos vitamínics que contenen ginseng.

Els joves ens demanen alguna cosa per estar més desperts, més actius
En alguns casos consultats per
20 minutos s’ha passat de no vendre’n cap al mes d’abril, a vendre’n 22 al passat mes de maig. "Els joves ens demanen alguna cosa per estar més desperts, més actius", explicava la farmacèutica Sònia Aragón.

Els més anunciats

Tot i que de mica en mica s’estan tornant a posar de moda les substàncies naturals, com ara la gelea reial o bé productes d’herbolari, el fet és que els joves es decanten pels fàrmacs més anunciats o bé els més estimulants, que solen contenir ginseng.

Aquesta substància no repercuteix de la mateixa manera en tots els joves, ja que poden aguditzar l’ansietat que molts estudiants ja pateixen.

"Depèn de qui i per què t’ho demani", matisa el metge de família del CAP Les Corts, Xavier Otero. Darrerament s’ha popularitzat el Durvitan, un fàrmac que concentra 300 mg de cafeïna a cada píndola i que els estudiants prenen per mantenir-se desperts, opció que els metges no recomanen. De fet, s’està utilitzant com a substitutiu dels cafès, segons expliquen els farmacèutics.

Així mateix, els professionals del sector han constatat com guanyen pes entre els joves les begudes energètiques. Otero les desaconsella perquè "estan renyides amb la capacitat intel·lectual".

Vitamines amb contraindicacions

"La gent es pensa que els suplements vitamínics són innocus... i no ho són!", advertia el metge de família del CAP Les Corts, Xavier Otero. I afegia que "fins i tot l’acumulació de vitamines i de calci poden ser nocius".

En aquesta època de l’any, els joves estudiants n‘acostumen a consumir més. Per la seva part, des del Col·legi de Farmacèutics, la responsable del centre d’informació del medicament, Núria Casamitjana, recordava que "les vitamines s’han de prendre durant un període de temps curt" i sempre tenint en compte l’edat i el pes de la persona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento