Reforma exprés per convertir la part nord de la plaça de les Glòries en un parc lúdic i esportiu

  • La urbanització provisional del costat muntanya de la plaça ha començat ara i acabarà la segona quinzena de març.
  • Inclourà una zona per fer esport, un parc de més d'una hectàrea i un viver d'arbres exòtics.
  • Els treballs del túnel per soterrar el trànsit començaran a finals de març.
Han començat noves obres a la plaça de les Glòries.
Han començat noves obres a la plaça de les Glòries.
C.M.
Han començat noves obres a la plaça de les Glòries.

Si fins al moment les grues han treballat sobretot en la urbanització provisional de la banda mar i el centre de la plaça de les Glòries, ara és el torn de la del costat muntanya, que es convertirà en una gran àrea tancada als vehicles pensada perquè els ciutadans puguin fer esport i gaudir de l’esbarjo.

L’Ajuntament de Barcelona, segons ha anunciat aquest dilluns el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ja  ha començat la remodelació, que serà provisional però deixarà la zona amb una “configuració molt semblant” a la que tindrà quan es completi la remodelació de la plaça. Els treballs acabaran en un obrir i tancar d’ulls, la segona quinzena de març, abans que s’iniciïn a finals del mateix mes els dels túnels per soterrar el trànsit i abans de les eleccions municipals del maig.

Amb un cost de 2,3 milions d’euros, afectaran l’ àmbit de 4,4 hectàrees delimitat per aquest carrer i el de la Independència, el de Consell de Cent i el de Los Castillejos. Un cop estiguin acabats, la zona quedarà dividida en tres grans àrees.

La  primera, situada a la superfície viària de la part nord de la plaça, estarà destinada a l’esport  i l’oci i inclourà pistes poliesportives, circuits d’atletisme i per bicicletes, espais per jocs infantils, per practicar gimnàs, patinar, jugar a ping-pong i fer activitats culturals puntuals i llocs d’estada. També comptarà amb dues guinguetes que funcionaran com a ludoteca i com a bar.

Els arbres del parc Canòpia Urbana creixeran en un viver

La segona àrea, al nord dels actuals vials, serà un prat d’1,4 hectàrees on s’hi plantarà vegetació mediterrània (gramínies, lleguminoses i papilionàcies), per preparar el sòl perquè a finals del 2018 pugui acollir el parc Canòpia Urbana.

Per últim, a la part nord de l’antiga anella viària hi haurà un viver d’espècies arbòries i arbustives exòtiques destinades a aquest futur espai verd. Tindrà una superficie de 2.276,99 m2 en semicercle.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento