Els experts trien com el millor el plànol del metro de Barcelona

  • Asseguren que el mapa és més clar que el de Madrid, acabat d’estrenar.
  • El barceloní incorpora tots els transports i referències geogràfiques .
Metro de Barcelona.
Metro de Barcelona.
Metro de Barcelona.
De les cinc ciutats amb metro que hi ha a l’Estat, Barcelona és la que té
el millor plànol i el més entenedor. Així ho creuen els experts consultats per 20 minutos.

Tot i que darrerament el mapa de Barcelona s’ha hagut d’adaptar a la incorporació del TramBaix i el TramBesòs i a la nova zonificació tarifària, continua sent el plànol del metro més ben valorat pels dissenyadors gràfics espanyols.

És el preferit per a Juan Pablo Martín, expert en disseny cartogràfic, d’entre els cinc mapes que hi ha a hores d’ara a tot l’Estat: Madrid , Barcelona, València , Bilbao i Palma .

Referències geogràfiques

En destaca "la referència geogràfica" que, en canvi, ha perdut el nou disseny recent estrenat a Madrid. Un mapa que no ha convençut bona part dels usuaris i que per a Martín "pot portar a la confusió" perquè "ha perdut la forma geogràfica".

A Barcelona, per contra, després del primer disseny creat al 1981, s’hi ha afegit els carrers principals de cada districte per tal d’ajudar a l’orientació dels usuaris.

"El plànol de Barcelona és fantàstic", explica Antonio Rodríguez, president de la Asociación de Amigos del Metro, i destaca que "és molt complet", perquè "té indicat el transport en ferrocarril".

Barcelona, València i Madrid

Barcelona. Combina la informació de les línies de Metro i Ferrocarrils de la Generalitat amb les de Rodalies-Renfe i Tram, sense perdre l'esquematisme i la netedat del disseny. És el millor plànol de l'Estat, segons els tècnics.

Madrid. Dissenyat per l'il·lustrador Rafa Sañudo, ha eliminat les referències geogràfiques i, per contra, ha optat per dibuixar únicament línies rectes. Segons els experts és molt net, però crea confusió entre els usuaris.

València. És el «germà petit» de l'actual de Madrid i Barcelona, assenyalen des de l'estudi de disseny Dejavu Arts. És menys complex perquè té menys línies. Manté la referència geogràfica que ha perdut el nou de Madrid.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento