Comunitat Valenciana

El monument de la segona falla immaterial se n'anirà creant amb les converses socials en les xarxes

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Presentació de la II Falla Immaterial
Presentació de la II Falla Immaterial
TWITTER/FALLAIMMATERIAL
Presentació de la II Falla Immaterial

La segona falla immaterial de la història serà un monument elaborat i actualitzat amb les paraules, fotografies, hashtags, o emoticonas que resulten d'"una escolta social" dels missatges que circulen per les xarxes socials sobretot el que envolta el món de les Falles. A més, es concediran quatre premis al que més parle del món faller per les xarxes, de qui més es parle, el més popular i el que tinga més mencions.

Així ho ha explicat aquest dimarts l'inventor del projecte i sotsdirector de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València, Francisco Grimaldo, en roda de premsa al costat del director del màster en Ciència de dades de la UV, Emilio Soria, el vicerector de Cultura, Antonio Ariño, el regidor de Cultura, Pere Fuset, i la fallera major, Rocío Gil.

Aquest monument no té forma fixa definida sinó que va canviant per a mostrar l'actualitat i plasmar el que cada dia més interessa al món faller fins al dia 19 de març, quan prendrà la seua forma definitiva. Llavors es podrà descarregar, imprimir i poder fer també una 'cremà'.

Els participants poden també compartir els monuments que més els agrada i descarregar-los, la qual cosa es considerarà com una plantà virtual. Amb totes aquestes descàrregues es construeix un mapa que permet visualitzar tots els llocs on 'La falla Immaterial' ha estat present.

Aquest projecte va sorgir el passat any per a crear falles a partir dels missatges que es compartien de forma aïllada en les xarxes socials i es van construir quatre monuments fallers: 'La Falla Gran', 'La Falla Infantil', 'La Falla Efímera' i 'La Falla a València'.

No obstant açò, Grimaldo ha explicat que enguany s'ha optat per centrar-se en un únic monument que inclourà tots els continguts que circulen en les relacions per la xarxa escoltant més de 700 perfils per a detectar el sentir dels ciutadans sobre les Falles. Com és un projecte d'intel·ligència artificial anirà detectant nous hashtag i els anirà seguint.

La Falla Immaterial és accessible des dels dispositius mòbils o des de qualsevol ordinador connectat a internet en la web fallaimmaterial.com o en els seus perfils social de Twitter, Instagram o Facebook @fallainmaterial.

Sobre aquest tema, ha destacat "el gran èxit" de la primera edició amb més de 2.000 persones implicades, 1.500 falles plantades i 1.300.00 impactes en la web, més fins i tot que les materials ja que a València i en la seua àrea metropolitana es comptabilitzen 381 i 800 en tot el territori. "Encara sort que no posen carpes i no cal donar subvencions", ha bromejat el regidor de Cultura Festiva.

PREMIS I MAPA DE CALOR

A més, enguany, com a novetat, es concediran quatre premis que se n'aniran actualitzant cada dia: el premi 'xarraire' que reconeixerà la falla, entitat o persona del món faller que més parle a través dels seus tuits; el premi allioli, que es concedirà de qui més es parle perquè té més retuits; el 'xarito', el més popular per aconseguir més likes; i el dotor, el que obtinga més mencions.

Així mateix, s'incorporarà a la pàgina web 'un mapa de calor' que mostrarà l'activitat dels perfils socials de les associacions culturals, fallers, agrupacions i juntes locals amb una gamma de colors que plasmarà els nivells d'intensitat d'activitat. Aquest mapa va començar en dia de la inauguració de l'exposició del Ninot i estarà actiu fins el dia de la 'cremà'.

Per la seua banda, el regidor Pere Fuset ha destacat "la transcendència" que tindrà aquesta iniciativa en el futur i ha augurat que "no tindrà res a veure" amb la idea original per l'evolució de les noves tecnologies.

Així, s'ha mostrat convençut que les falles materials del segle XXI aniran incorporant també la intel·ligència artificial i ha apuntat que els mestres podran valer-se d'elles per a conéixer l'opinió dels fallers i de l'opinió pública.

De la mateixa manera, el vicerector de Cultura ha incidit que aquest projecte pot donar lloc a "un laboratori de la innovació del món de les falles i donar motiu a "transformar-ho" fins i tot en la seua versió material.

Finalment, la fallera major, Rocío Gil, ha destacat l'interés d'aquest projecte i ha animat a tots a participar perquè "vaja més a més". De fet, ha assenyalat que va a enviar un retuit amb el hashtag #fallainmaterial i tractarà de guanyar un dels premis, no sap si l''allioli' o el 'dotora', ha bromejat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento