El 80% de les successions seran gratuïtes

El Govern destaca l’accent social dels seus primers 100 dies i l’oposició s’ofereix com a alternativa.
El Govern preveu eliminar el 2007 l’impost de successions i donacions de pares a fills i entre cònjuges fins a un import de 600.000 euros. Se’n beneficiaran el 80% dels ciutadans.El 2006 es van recaptar 665 milions per aquest concepte. També es reduirà a la meitat els actes jurídics documentats per als joves que constitueixin una hipoteca.

Aquestes seran dues de les mesures que avui anunciarà el president de la Generalitat, José Montilla, en una conferència en què farà balanç dels seus primers cent dies de govern.

En tres mesos s’han aprovat 17 lleis. PSC, ERC i ICV destaquen l’èmfasi de la política social, la cohesió i la manca de conflictes grossos del nou Govern. Durant els primers 100 dies del primer tripartit, Carod-Rovira ja havia sortit de l’Executiu després del viatge a Perpinyà. Però ara, els principals conflictes s’han presentat per la tercera hora de castellà a les escoles o per la retirada d’una bandera espanyola al departament de Governació.

Artur Mas (CiU) creu que el «Tripartit II» està ple de gestors «grisos». Josep Piqué (PP) hi veu «continuisme» i Albert Rivera (C’s), «punts foscos i algun de positiu».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento