Les escoles municipals de música celebren els seus vint anys amb cinquanta concerts

  • Els centres oferiran recitals a indrets singulars com el Passeig de Gràcia o el Zoo.
  • L'Ajuntament té previst posar en marxa una nova escola de música a Can Fargas, al districte d'Horta Guinardó, la cinquena a la ciutat.
  • Els actes clouran el proper 13 de juny amb una festa musical al Museu Marítim.
Una professora ensenyant a tocar la guitarra a una alumna de l'escola municipal de música de l'Eixample-Joan Manuel Serrat.
Una professora ensenyant a tocar la guitarra a una alumna de l'escola municipal de música de l'Eixample-Joan Manuel Serrat.
MIQUEL TAVERNA
Una professora ensenyant a tocar la guitarra a una alumna de l'escola municipal de música de l'Eixample-Joan Manuel Serrat.

Les escoles municipals de Barcelona commemoren enguany el 20è aniversari de la seva posada en marxa. I per a celebrar-ho, tenen previst organitzar una cinquantena d'activitats obertes a tots els ciutadans fins al mes de juny.

Les escoles de música municipals van ser creades per l'Ajuntament de Barcelona el curs 1993-94 amb l'objectiu d'oferir una formació musical perquè la ciutadania pogués gaudir practicant música.

Durant la presentació dels actes programats, el regidor d'Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, va subratllar que «l'objectiu del programa d'activitats del 20è aniversari és posar en valor el nivell educatiu de primer ordre d'aquests centres».

Ardanuy també va anunciar que el consistori està treballant per obrir una nova escola de música a la Masia de Can Fargas, al districte d'Horta-Guinardó, que se sumaria als quatre centres ja existents als dictrictes de l'Eixample, Sant Andreu, Sarrià–Sant Gervasi i Nou Barris. Actualment, aquestes quatre escoles ofereixen en conjunt 2.500 places.

La formació que reben els alumnes en aquests centres és eminentment pràctica i l'eix vertebrador és l'instrument musical. Els estudiants matriculats poden aprendre en la modalitat de solista o participant en agrupacions corals.

Aquestes escoles, a banda de ser centres d'ensenyaments musicals, també funcionen com a equipamentsculturals, ja que organitzen diferents activitats relacionades amb la música.

Concerts arreu

Per commemorar aquests 20 anys de les escoles municipals de música, s'han programat una cinquantena de concerts, els quals es duran a terme tant a les pròpies escoles com a espais singulars i de referència de la ciutat de Barcelona, com el Passeig de Gràcia, el Conservatori o el Zoo. En aquests recitals participaran tant alumnes com professors de les quatre escoles de música

Tots aquests actes de celebració a les escoles de música municipals finalitzaran el 13 de juny amb una festa musical al Museu Marítim de Barcelona amb l'entrada lliure.

Cursos per a tothom

Les escoles municipals de música de Barcelona ofereixen un ampli ventall d'activitats i de cursos independentment de l'edat o el nivell.

En el cas dels més menuts, és a dir, els infants de fins a 4 anys, aquests poden fer diferents cursos amb els quals potencien el seu desenvolupament motor, cognitiu i emocional.

En la franja dels 5 als 18 anys, els cursos estan dividits en tres cicles. En el primer, destinat als nens d'entre 5 i 7 anys, l'alumnat realitza un programa de sensibilització i iniciació, mentre que en el segon, adreçat a joves d'entre 8 i 12 anys, aquests realitzen una formació bàsica. Per últim, els adolescents de 13 a 18 anys reben ja una formació avançada.

En tots tres cicles, els joves també tenen l'oportunitat de tocar algun instrument, ja sigui de vent, corda o percussió. Així mateix, també poden participar en agrupacions corals i instrumentals, com és el cas, també, dels majors de 18 anys que volen aprendre música.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento